Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Livet er for kort til et dårligt job

… men hvad definerer egentlig et godt job? Det kan være mange ting, men det afspejles i én ting: din arbejdsglæde. Og den bør du ikke gå på kompromis med – både for din egen og dine omgivelsers skyld.

Annonce:
Følg Erhverv

- Arbejdsglæde er, når du har en følelse af at have et godt arbejde, hvor du føler, du skaber resultater med gode kollegaer. Det er en generel følelse af, at vi kan lide vores job, vi føler os drevet og at det betyder noget.

Med disse to sætninger indkapsler arbejdsglæde-ekspert Arlette Bentzen begrebet, da vi spørger til en definition af den arbejdsglæde, som er så vigtig for de millioner af danskere på arbejdsmarkedet.

Mere end 900.000 danskere begyndte sidste år i nyt job, så jagten på det grønnere græs er helt normal. Men uanset, om du er åben for et nyt job eller ej, er arbejdsglæde essentiel, og både du og din arbejdsplads har et ansvar.

Er du også åben for et nyt job?
Så kan du finde drømmejobbet hos Juice.

Artiklen fortsætter under billedet...

Arlette Bentzen er arbejdsglæde-ekspert, Chief Happiness Officer og ejer af Arbejdsglæde nu. Foto: Arbejdsglæde nu
Arlette Bentzen er arbejdsglæde-ekspert, Chief Happiness Officer og ejer af Arbejdsglæde nu. Foto: Arbejdsglæde nu
 

Hvad gælder for dig?
Ikke to mennesker er ens. Derfor er der heller ikke en formel for alles arbejdsglæde. Tværtimod.

Nogle trives med larm og masser af aktivitet på arbejdspladsen. Andre har det bedst med at arbejde i ro og stilhed derhjemme. Og det skal der være plads til, slår Arlette Bentzen fast.

- Hvad der giver arbejdsglæde, er meget individuelt: Hvad får dig til at føle, at du gør en forskel?, spørger hun og fortsætter:

- Du skal føle stolthed over dit arbejde – og hvis du føler, at du bruger dine styrker, og bliver ved med at udvikle dig, følger arbejdsglæden med.

Også fællesskabet er vigtigt, understreger eksperten og påpeger samtidig, at det er et fælles ansvar for både medarbejdere og chefer at skabe et godt fællesskab og arbejdsmiljø.

Om Arlette Bentzen og Arbejdsglæde nu

Arlette Bentzen er Chief Happiness Officer og ekspert i arbejdsglæde i virksomheden Arbejdsglæde nu.

Hun er er certificeret i positiv psykologi, og holder foredrag, workshops, forløb med virksomheder for at bidrage til højere arbejdsglæde.

Arbejdsglæde nu er forskningsbaseret og trækker i deres rådgivning på discipliner som psykologi, sociologi, neurologi, adfærdsdesign og managementteori.

Du kan læse mere og Arlette Bentzen og Arbejdsglæde nu ved at klikke her.

 

Det smitter
Arbejdsglæden skal i høj grad prioriteres. Der er nemlig flere positive sideeffekter, hvis den er høj – og negative, hvis den er lav.

Du bruger rigtig mange timer på dit arbejde, så hvis du har det godt, bliver dine præstationer også bedre. Og det vil også kunne mærkes på hjemmefronten.

- Du er bedre til dit arbejde, hvis du er glad for dit arbejde. Du er mere effektiv, kreativ, hjælpsom og lærenem. Du har mere overskud og større modstandskraft.

- Og omvendt: Hvis du ikke har det godt på dit job, tager du det med hjem, og det går helt ud i tredje led, for eksempel til din partner, lyder advarslen fra Arlette Bentzen.

Kort fortalt: Det er rigtig vigtigt, at du er glad for dit job.

Juice

Er du mon på jagt efter drømmejobbet?

Juice er navnet på en ny og banebrydende platform, der automatisk matcher kandidater med drømmejobbet.

Baseret på din professionelle profil og ønsker til opgaver og selve arbejdspladsen, bliver du matchet med virksomheder, der passer til lige netop dig. Så skal arbejdsglæden naturligvis gerne følge med.

Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende.

Og fik vi nævnt, at du desuden er anonym, indtil der et match at gå videre med?

Læs mere og opret en profil hos Juice her.

Dette kan du gøre
Selvom kilden til arbejdsglæde er individuel, er dog alligevel nogle fællesnævnere og gode råd, som vil gøre gavn hos de fleste.

- Hvis du ikke er glad, skal du gøre noget ved det, eller sige til og tage fat på nogen som kan hjælpe. F.eks. din chef, HR eller dine kollegaer. Og sørg selvfølgelig for at gøre mere af det, der gør dig glad. Prøv at gøre noget ved problemerne.

Nogle gange er matchet desværre bare dårligt mellem en ansat og arbejdsgiver. I det tilfælde har arbejdsglæde-eksperten et simpelt råd, så du kan (gen)finde arbejdsglæden.

- Så må du jo i sidste ende finde et andet arbejde.

Netop det kan du finde med hjælp fra Juice - læs mere her.

Stil de rigtige spørgsmål
Både til dig selv og en potentiel ny arbejdsgiver. For det nytter selvfølgelig ikke noget at skifte job, hvis du ikke giver dig selv bedre forudsætninger for at få skruet op for arbejdsglæden.

Du kan ifølge Arlette Bentzen starte med at spørge dig selv, hvad der i første omgang fik arbejdsglæden til at forsvinde.

- Du kan lave en liste over, hvad der gør dig glad i dit arbejde. Tænk over hvilke styrker, du vil have i spil og selvfølgelig hvilke arbejdsopgaver, du nyder at lave.

Når du har styr på dine egne prioriteter, kommer arbejdspladsen i spil. Før du siger ja til jobbet, anbefaler eksperten et par spørgsmål, du bør stille.

- Hvad gør de for at synliggøre gode resultater, og hvad gør de for at skabe gode relationer mellem medarbejderne? Hvis de kan svare på det, er det fordi, de har tænkt over det. Og det er positivt.

I et nyt job skal du derfor - selvfølgelig - have så mange af de gode ting som muligt, og så få af de dårlige som muligt. Kogt ned til én sætning:

- Find et sted, hvor du flest mulige dage har mest muligt arbejdsglæde.

Det kan du finde med hjælp fra Juice - opret dig gratis og uforpligtende lige her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: