Annonce:
Annonce:

Mallorca og Gran Canaria er danskernes foretrukne rejsemål

Siden midten af maj har 30.000 danskere booket en charterrejse gennem Spies, viser en ny opgørelse

Mallorca er en af de rejsedestinationer, som danskerne særligt booker sommerferie til ifølge Spies. (Arkivfoto) Foto: Francisco Ubilla/Ritzau Scanpix
Mallorca er en af de rejsedestinationer, som danskerne særligt booker sommerferie til ifølge Spies. (Arkivfoto) Foto: Francisco Ubilla/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

Når danskerne rejser på ferie denne sommer, går turen særligt til de spanske øer Mallorca og Gran Canaria.

Det viser en ny opgørelse fra rejsebureauet Spies ifølge en pressemeddelelse fra Spar Nord.

Siden midten af maj har 30.000 gæster booket en charterrejse gennem Spies, og her har Mallorca og Gran Canaria været favoritdestinationerne.

Andre populære rejsemål er de græske øer Kreta og Rhodos, ligesom at mange booker ferie til øen Madeira i Portugal.

Bookingerne til sommerferien har taget fart, efter at Udenrigsministeriet har lempet sine rejsevejledninger. Det forklarer Carlos Cebrian, produktchef i Spies.

- Vi har virkelig oplevet et boom i salget af rejser i kølvandet på de lempede rejsevejledninger - og her er det knap så overraskende de gule destinationer på Udenrigsministeriets verdenskort, som bliver booket.

Annonce:

- Danskerne følger nemlig nøje vejledningerne, mens vi samtidig kan se, at det især er de mere klassiske rejsemål, som mange har besøgt før og føler sig trygge ved, der hitter hos de solhungrende danskere, siger Carlos Cebrian.

I Spar Nord vurderer man, at rejsebureauer som Spies i de kommende uger vil opleve et endnu større boom i antallet af gæster, der booker charterrejser.

Det skyldes ikke alene de aktuelle lempelser og udrulningen af vacciner, men også gunstige forhold i danskernes privatøkonomi.

- Når vi mere eller mindre har været begrænset til at holde ferie i Danmark, så begynder udrejselængslen efterhånden at melde sig.

- Samtidig ser økonomien i dag væsentlig bedre ud, end man havde frygtet for godt et år siden, da Danmark lukkede ned.

- Langt de fleste danskere har haft et mindre privatforbrug under pandemien, hvilket er resulteret i enorme opsparinger, som inden længe vil komme i brug, siger Jens Nyholm, cheføkonom i Spar Nord.

Hos Spies er det ikke kun rejser til denne sommer, der bliver booket en del af. Også rejser til efteråret og vinteren er der en stigende efterspørgsel efter.

På grund af fortsatte rejserestriktioner er det dog ikke ellers typiske rejsemål som Tyrkiet, Egypten eller Thailand, der bliver booket mange ferier til.

I stedet går efterårs- og vinterbookingerne til flere af de steder, som folk også rejser til denne sommer.

Derudover ligger steder som Maldiverne, Mauritius og Kap Verde højt på rejselisten til efteråret og vinteren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: