Matas får rekordsommer efter stor fremgang i onlinesalg

Salget af håndsprit og mundbind er gået ned, mens der til gengæld sælges flere skønhedsprodukter

Matas har solgt for 974 millioner kroner i juli, august og september. Det er ikke set højere før. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Matas har solgt for 974 millioner kroner i juli, august og september. Det er ikke set højere før. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sommeren har været den bedste nogensinde for Matas, der sælger en større andel på nettet.

Matas har solgt for 974 millioner kroner i juli, august og september. Det er 4,4 procent højere end sidste år. Det oplyser Matas i sit regnskab.

Salget er gået en anelse tilbage i de fysiske butikker, men det er mere end opvejet af, at salget på nettet er steget 13 procent over det seneste år.

Matas skriver i regnskabet, at der har været et fald i salget af værnemidler som håndsprit og mundbind, men det er til gengæld opvejet af, at der blandt andet er blevet solgt flere skønhedsprodukter.

Selv om Matas' omsætning er steget, er overskuddet faldet med omkring 15 millioner kroner til 36,4 millioner kroner i kvartalet.

Det skyldes blandt andet, at udgifterne til personale og markedsføring er steget sammenlignet med samme periode sidste år. Det er blandt andet i forbindelse med en udvidelse af sortimentet.

Matas opjusterer i forbindelse med regnskabet sine forventninger til regnskabsåret, så det venter en vækst på 1-4 procent fra tidligere 0-3 procent.

Matas løftede tidligere i år sløret for en ny strategi for de kommende fem år.

Målet er, at omsætningen skal krydse fem milliarder kroner årligt inden for fem år. I det nuværende regnskabsår ventes salget at nå omkring 4,3 milliarder kroner.

- Matas' nye vækststrategi har fået en flyvende start, og vi har udbygget sidste års markante fremgang, siger direktør Gregers Wedell-Wedellsborg.

- Kunderne har taget vores bredere udvalg på matas.dk til sig fra dag et, og samtidig har markedet været gunstigt, siger han i en kommentar til regnskabet.

Matas har 263 fysiske butikker i Danmark, samt en i Grønland og Færøerne.

74 procent af pengene kommer fra butikkerne, mens resten bliver solgt på nettet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers