Medie: Apple dæmper iPad-produktion til fordel for iPhone

Apples produktion af iPad må vige for at sikre tilstrækkeligt med komponenter til selskabets nye iPhone-model

Mangel på mikrochips har de seneste måneder skabt produktionsforstyrrelser hos mange store virksomheder. Deriblandt Apple. (Arkivfoto). Foto: Lim Huey Teng/Reuters
Mangel på mikrochips har de seneste måneder skabt produktionsforstyrrelser hos mange store virksomheder. Deriblandt Apple. (Arkivfoto). Foto: Lim Huey Teng/Reuters

Den amerikanske techgigant Apple har nedskaleret sin produktion af iPad for at sikre flere komponenter til produktionen af den nye iPhone 13, der blev lanceret tidligere dette efterår.

Det oplyser flere kilder til det japanske erhvervsmedie Nikkei.

Produktionen af iPad har de seneste to måneder været halveret i forhold til det planlagte. Også komponenter, der skulle bruges til fremstillingen af ældre modeller af iPhone, bliver overført til iPhone 13.

Den prioritering skyldes ifølge Nikkeis kilder, at Apple forventer en større efterspørgsel på den nye smartphone end på iPad.

Det har endnu ikke været muligt for Reuters at få en kommentar til oplysningerne fra Apple.

Også den japanske spilproducent Nintendo er ifølge Nikkei ramt af manglen på forskellige komponenter.

Erhvervsmediet mener at vide, at Nintendo på grund af situationen vil komme til at producere 20 procent færre Switch-spillekonsoller, end der var planlagt for det regnskabsår, der løber til udgangen af marts.

Den samlede produktion af Switch-konsoller ender for året dermed på omkring 24 millioner enheder, melder Nikkei. Hvor mediet har oplysningen fra, oplyser det ikke.

I sit seneste kvartalsregnskab meldte Apple om store problemer i forsyningskæderne. Det er et problem, som også har skabt forstyrrelser i mange andre produktionsvirksomheder. Deriblandt bilfabrikanter.

Især manglen på mikrochips er udtalt.

Det gik især ud over salget af iPhones, lød det fra administrerende direktør Tim Cook i sidste uge, da kvartalsregnskabet blev præsenteret.

- Flaskehalsene i forsyningen var drevet af en sektorbred mangel på chips, hvilket der er blevet talt en del om, og covid-19-relaterede afbrydelser i produktionen i Sydøstasien, sagde Cook.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær