Millionerne fosser ud af Stadil og Aggers tattoo-sats

Kendis-startuppen Tattoodo koster investorerne millioner af kroner hvert år - ifølge ledelsen er det en del af planen

Agger og Christian Stadil ejer sammen med flere andre rige kendisser en del af Tattodo. Foto: Charlotte de la Fuente/AP. Collage: Ekstra Bladet
Agger og Christian Stadil ejer sammen med flere andre rige kendisser en del af Tattodo. Foto: Charlotte de la Fuente/AP. Collage: Ekstra Bladet
Følg Erhverv

Selvom man er verdens største online tattoo-medie, så er det ikke ensbetydende med, at man tjener penge.

Faktisk tværtimod.

Tattoodo, der blandt andet har den tidligere fodboldspiller Daniel Agger, Hummel-rigmanden Christian Stadil og Brøndby-ejer Jan Bech Andersen med i ejerkredsen, må endnu engang notere sig et solidt millionunderskud.

For 2017 lyder det således på minus 23 millioner kroner mod forrige års underskud på 17,6 millioner, viser et spritnyt regnskab.

Underskuddet er det største i sin tid, efter de to danske iværksættere Mik Thobo-Carlsen og Johan Plenge stiftede virksomheden i 2012.

Det gjorde de blandt andet sammen med den verdenskendte amerikanske tatovør Ami James, der er kendt fra realityserien Miami Ink.

'Efter planen'
Tattodo, der er en platform på nettet, som skal skabe kontakt mellem tatovører og kunder, har tabt 53 millioner kroner de seneste tre år. Men selvom det på bundlinjen ser yderst svært ud, så er det ifølge ledelsen helt efter planen.

Undgå fælderne: Sådan skifter eksperten ud på sit managerhold

I regnskabet fremgår det således, at selskabet 'investerer markant i den underliggende teknologi' og i at 'solidere positionen som global markedsleder'.

Omsætningen er da også steget betragteligt siden sidst. Fra at være på knap tre millioner kroner i 2016 var den i 2017 steget til 18 millioner. Det skyldes, at man har indført en abonnementsmodel, så tatovørerne, der er tilknyttet, skal betale for at komme i kontakt med en kunde.

Artiklen fortsætter under billedet...

Bestyrelsesformand og hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby IF, Jan Bech Andersen, ejer også en del af Tattoodo. Foto: Linda Kastrup
Bestyrelsesformand og hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby IF, Jan Bech Andersen, ejer også en del af Tattoodo. Foto: Linda Kastrup

De mange års underskud har ikke haft betydning for egenkapitalen, som er på knap 20 millioner kroner. Det skyldes, at flere af de kendte investorer har skudt flere penge i foretagendet. Det skete så sent som i starten af januar 2018, hvor man lavede en kapitalforhøjelse.

Og investorerne har således givet tilsagn om at fortsætte i det spor.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Tattodo.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.