Annonce:
Annonce:

Mindre boligaktivitet - priserne stiger stadig

Hos mæglerkæden Home blev der i maj fremvist færre boliger end i april. Det er en strømpil, mener analytiker

Der har været fart på boligmarkedet det seneste år med kraftigt stigende priser, men aktiviteten ser nu ud til at falde lidt. (Arkivfoto) Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
Der har været fart på boligmarkedet det seneste år med kraftigt stigende priser, men aktiviteten ser nu ud til at falde lidt. (Arkivfoto) Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

Boligmarkedet har været brandvarmt det seneste år. Men måske er udviklingen ved at vende. Antallet af fremvisninger hos Home, der har 181 forretninger, faldt igen i maj, oplyser mæglerkæden i en pressemeddelelse.

Ifølge senioranalytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank, der har kigget på tallene, fungerer antallet af fremvisninger normalt som en strømpil for, hvordan priserne vil udvikle sig den næste tid.

Det ligner dermed, at momentum er ved at sive ud af det 'glohede' marked. Der er dog formentlig et stykke vej, til priserne så rent faktisk falder, vurderer analytikeren.

- Det er klart, at hvis vi ser bredt på det, er der stadig meget stor interesse, hvis man for eksempel kigger over de seneste fem år. Så det er mest det, at pilen nu peger ned, siger han.

Annonce:

Det er klart, at hvis vi ser bredt på det, er der stadig meget stor interesse efter bolig, hvis man for eksempel kigger over de seneste fem år. så det er mest, at pilen nu peger end

Der blev hos Home fremvist 5,1 procent færre huse i maj, mens fremvisningen af lejligheder faldt 9 procent. Antallet af handler faldt med henholdsvis 2,1 og 5,7 procent.

Fremvisningerne faldt også i april, efter at udviklingen vendte for lejlighederne i marts, hvor antallet dog stadig steg for husene.

Ifølge de seneste tal fra Boligsiden, der ejes af størstedelen af de danske ejendomsmæglere, var huspriserne i april 14,3 procent højere end samme måned sidste år. Prisen på lejligheder er steget 16,6 procent.

Prisudviklingen har fået flere til at opfordre til et indgreb - blandt andre Nationalbanken og Finanstilsynet.

Det har regeringen dog hidtil afvist, og sidste uge kom der så opbakning til det fra eksperterne i Det Økonomiske Råd - også kaldet de økonomiske vismænd. De ser heller ikke behov for et indgreb endnu.

Annonce:

Vismændene kommer løbende med forslag til, hvad samfundet har mest gavn af. Rådet kan dog snart komme i karambolage med en anden af regeringens rådgivere - nemlig Det Systemiske Risikoråd.

Rådet blev sat i verden efter finanskrisen og holder øje med trusler mod de danske pengeinstitutter. Det har allerede varslet, at det på sit møde 21. juni - om to uger - ventes at henstille til, at der iværksættes tiltag.

Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank ville vente og se, hvordan markedet udvikler sig den næste tid, inden han greb ind.

- Det lader til, at der er et regime-skifte, hvor der er sket noget helt grundlæggende.

- Forudsætningerne for boligmarkedet og ingredienserne - det, der har givet de voldsomme stigninger - er bare en anden sammensætning i dag, mener han.

Han peger på, at samfundet er genåbnet oven på corona, og en mere normal hverdag er på vej tilbage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: