Annonce:
Annonce:

Minister advarer om tårnhøj arbejdsløshed i USA uden tiltag

Matematiske eksempler fra finansminister skulle overbevise amerikanske senatorer om at stemme for hjælpepakke

Finansminister Mnuchin advarede på et lukket møde om risikoen for en eksplosion i arbejdsløsheden, hvis ikke USA griber ind med hjælpepakker. Foto: Yuri Gripas/Reuters
Finansminister Mnuchin advarede på et lukket møde om risikoen for en eksplosion i arbejdsløsheden, hvis ikke USA griber ind med hjælpepakker. Foto: Yuri Gripas/Reuters
Annonce:
Følg Erhverv

Tirsdag morgen lokal tid, advarede USA's finansminister, Stephen Mnuchin, på et lukket møde republikanske senatorer om, at arbejdsløsheden kan stige til op mod 20 procent, hvis økonomien blot får lov at gå sin gang under coronaviruskrisen.

Det fortæller senatorer med kendskab til mødet.

Ved mødet var Mnuchins formål at overtale senatorerne til at stemme for en finansiel hjælpepakke på omkring 1000 milliarder amerikanske dollar. Det svarer til omkring 6800 milliarder danske kroner.

Der er ikke tale om en decideret prognose, men i højere grad et forsøg på at illustrere risikoen ved manglende handling, lyder det.

- I løbet af mødet med Senatets republikanere brugte Mnuchin adskillige matematiske eksempler for at illustrere situationen, men han antydede aldrig, at de ville blive til virkelighed, siger talsmand for finansministeriet Monica Crowley på mail.

Annonce:

Finansmediet Bloomberg var det første til at berette om mødets indhold.

Ifølge Eurostat havde USA i oktober 2019 en arbejdsløshed på 3,6 procent.

Mnuchins advarsel svarer til en advarsel, som blev givet til de amerikanske kongresmedlemmer under finanskrisen i 2008. Her blev en hjælpepakke til 700 milliarder dollar vedtaget.

Trump-administrationens forsøg på at få hjælpepakken igennem kommer, midt i at USA angiveligt gør klar til at lukke grænserne mod nord og syd som en del af de seneste tiltag for at afbøde smitten.

Flere medier melder således, at USA og Canada ønsker at lukke grænsen mellem de to lande for al ikke–nødvendig rejse. Det skriver blandt andet Globe and Mail og CBC.

Tidligere natten til onsdag dansk tid kom det frem, at USA også ønsker at lukke grænsen mod Mexico ifølge The New York Times.

Annonce:

Alle 50 amerikanske stater har nu fået bekræftet smittetilfælde, og over 100 menneskers død kan relateres til coronavirus i USA.

Der er i alt 6400 bekræftede smittetilfælde i landet, hvor der menes at være et stort mørketal på grund af få test.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: