Annonce:
Annonce:

Minister om massefyringer: Det er meget ærgerligt

Regeringens hjælpepakker var ifølge Bestseller ikke nok til at undgå fyring af 750 ansatte i Danmark. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er ærgerlig

Sidste søndag præsenterede Mette Frederiksen en ny trepartsaftale, der netop havde til formål at undgå fyringer. Video/redigering: Anthon Unger/Kristian Hansen.
Annonce:
Følg Erhverv

Coronakrisen har ramt de danske virksomheder hårdt, og det gælder ikke mindst modeindustrien.

Her har DK Company fyret 125 ansatte, mens Bestseller med milliardæren Anders Holch Povlsen i spidsen fredag fyrede hele 750 ud af 4800 ansatte i Danmark.

Regeringen og et enigt folketing har fremlagt flere hjælpepakker til erhvervsvirksomheder, som blandt andet har fået mulighed for lønkompensation.

Derfor er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) træt af massefyringerne.

'Det er meget ærgerligt, at coronakrisen medfører fyringer. Men økonomien er hårdt ramt. Heldigvis er der mange virksomheder, som bruger aftalen om lønkompensation. Blandt andet har Billund Lufthavn i fredags sendt 500 ansatte hjem med fuld løn. Jeg forventer, at mange følger efter', skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Annonce:

'Kan ikke stå alene'
Bestseller fremlagde så sent som i november et årsregnskab med et overskud på mere end 2 milliarder kroner.

Ikke mindst derfor er koncernen blevet kritiseret af både politikere og fagforeninger for at skride til massefyring i stedet for at benytte sig af hjælpepakkerne som for eksempel Billund Lufthavn. 

Men modekoncernen med mærker som Jack & Jones, Selected og Vero Moda slår nu fast, at den er så hårdt ramt af krisen, at hjælpepakkerne ikke har været nok.

Artiklen fortsætter under billedet...

Anders Holch Povlsen er landets rigeste enkeltperson med en anslået formue på over 50 milliarder kroner. Fredag måtte hans koncern Bestseller fyre 750 ansatte i Danmark. Foto: Jan Sommer
Anders Holch Povlsen er landets rigeste enkeltperson med en anslået formue på over 50 milliarder kroner. Fredag måtte hans koncern Bestseller fyre 750 ansatte i Danmark. Foto: Jan Sommer
 

'Hjælpepakken er en rigtig god håndsrækning fra regeringen, og vi regner med, at vi kommer til at bruge den. Vi arbejder i døgndrift på at finde ud af i hvilket omfang. Men i vores situation, hvor forbrugerne er forsvundet ud af markedet, og hvor vi har svært ved at se, at de kommer tilbage foreløbigt, kan hjælpepakken desværre ikke stå alene', skriver Bestsellers finansdirektør, Thomas Børglum Jensen, i en mail til Ekstra Bladet.

Annonce:

Et kapløb med tiden
Han lader videre forstå, at Bestseller har desperat brug for gode nyheder, hvis der ikke skal komme flere fyringer.

'Hjælpepakken betyder, at vi har kunnet begrænse antallet af fyringer her og nu. Vores største opgave er at forsøge at bevare så mange arbejdspladser som muligt i Bestseller, men vi skal se forbedringer i markedet inden for 4-8 uger, hvis vi skal lykkes med det. Det er desværre virkeligheden', skriver finansdirektøren.

Ekstra Bladet har bedt Bestseller uddybe, hvad der kan blive de mulige konsekvenser, hvis der ikke kommer en forbedring i markedet indenfor de næste måneder.

Men koncernen har ikke yderligere kommentarer, oplyser pressemedarbejder Morten Norlyk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: