Annonce:
Annonce:

Multimillionærs byggekoks lukker køkkenfirma

Får standsningspåbud på yderligere to byggerier - det tvinger flere butikker ud af deres lokaler i Viborg

Finn Bach og hans entreprenørfirma Bach Gruppen er kommet i både kommuners og politiets søgelys. Bach Gruppen efterforskes blandt andet for dokumentfalsk, efter der er blevet fundet gammel beton i fundamentet under et højhus på Amager. Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix
Finn Bach og hans entreprenørfirma Bach Gruppen er kommet i både kommuners og politiets søgelys. Bach Gruppen efterforskes blandt andet for dokumentfalsk, efter der er blevet fundet gammel beton i fundamentet under et højhus på Amager. Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

Ved du noget om sagen eller Bach Gruppens byggerier, så skriv til Ekstra Bladets journalist på mr@eb.dk

En bilforhandler og køkkengiganten HTH Køkkener tvinges nu ud af deres lokaler, efter multimillionæren Finn Bachs Bach Gruppen igen er ramt af påbud fra Viborg Kommune.

Kommunen har nemlig opdaget, at to bygninger, som Finn Bachs koncern står bag, er taget i brug, uden der er givet en såkaldt ibrugtagningstilladelse. Derfor må hele eller dele af bygningerne ikke bruges, fortæller Hans Jørn Laursen, direktør for Teknik og Miljø i Viborg Kommune, til Ekstra Bladet.

- Vi har på adresserne Ålandsvej 1 og Brovej nummer 22 givet standsningspåbud.

- Det har vi givet, fordi man har taget bygninger i brug uden at have de nødvendige tilladelser. Da vi konstaterede det, gav vi et standsningspåbud, og så skal brugen standses, siger han.

Annonce:

Multimillionær stoppet: Byggede uden tilladelse

I bygningen her på Brovej i Viborg er det et fitnesscenter, der er taget i brug uden tilladelse, oplyser Viborg Kommune. Foto: Skraafoto.dk
I bygningen her på Brovej i Viborg er det et fitnesscenter, der er taget i brug uden tilladelse, oplyser Viborg Kommune. Foto: Skraafoto.dk

Frygter storm vælter højhus

Vigtigt for sikkerheden
Ud over HTH Køkkener og en bilforhandler på Ålandsvej i Viborg skal også et fitnesscenter på Brovej stoppe sine aktiviteter. Her har Bach Gruppen hverken fået tilladelse til at ændre en del af bygningen til fitnesscenter, eller tilladelse til efterfølgende at tage den i brug, fortæller Hans Jørn Laursen.

- Det her er et drastisk skridt, som vi allerhelst vil undgå.

- Men det afgørende for os er sikkerhed, herunder brandsikkerheden i bygningerne.

Kommunen vil nu samarbejde med Bach Gruppen om hurtigst muligt at få lovliggjort bygningerne, så de igen kan tages i brug af sine lejere, fortæller den tekniske direktør.

Direktør: Skal følge loven

Den tekniske direktør i Viborg afviser, at kommunen har sovet i timen ved ikke tidligere at gribe ind over for Bach Gruppen.

- Vi går ikke ud og kontrollerer de byggetilladelser, vi giver, og vi holder ikke øje med, hvor langt man er i en byggesag. Men det er faktisk i en dialog med Bach Gruppen, at vi på et møde i en anden anledning bliver opmærksom på det her, og der griber vi ind med det samme.

- Jeg er med på, at Viborg er skøn by, men større er den jo heller ikke. Så du og dine kolleger har vel kørt forbi de bygninger og set, at der flyttede lejere ind. Men man har ikke været klar over, at tilladelserne ikke var i orden?

- Nej. Selvfølgelig har vi set byggeriet under opførelse, men hvor langt det har været, har vi ikke været bekendt med, siger Hans Jørn Laursen.

- Læsere kunne få den opfattelse, at sådan en sag med Bach Gruppen, før mediernes seneste fokus på selskabet, bare kørte igennem kommunen uden de store problemer?

- Det er ikke normalt, at det her bare har kørt igennem. Vi behandler alle vores bygherrer ens i Viborg Kommune. Men der klart, at Bach Gruppen har mange byggerier i byen, og derfor fylder de mere end andre i byen og i vores arbejde.

- Vi vil arbejde aktivt og gøre hvad vi kan for at udvikle erhvervsvirksomheder i Viborg, men selvfølgelig skal det ske under overholdelse af den lovgivning, der er, siger Hans Jørn Laursen.

Multimillionær undersøges for byggesjusk i baghaven

Kutyme
Hos Bach Gruppen er man langt fra tilfredse med Viborg Kommunes håndtering af sagen.

Annonce:

'Nu synes jeg man skal holde huske at holde øjet på bolden, og der er ingen tvivl om, at kommunen jagter os på baggrund af den omtale, vi har i øjeblikket. Flere af de her bygninger har været i brug i lang tid, og det har kommunen udmærket været klar over.

'Det har været almindelig kutyme i Viborg i mange år, at bygninger bliver taget i brug, før der foreligger en ibrugtagningstilladelse,' skriver direktør i Bach Gruppen, Lene Christensen, i en mail til Ekstra Bladet.

Overvejer erstatningskrav
Også HTH's direktør, Jesper Gylling Olsen, er ifølge TV Midtvest forundret over forløbet.

- Det er urimeligt, at den manglende kommunikation og dialog mellem to parter som Viborg Kommune og Bach Gruppen kan ramme os som lejere i den her bygning, siger køkkendirektøren, der nu overvejer at rejse et erstatningskrav i sagen.

Bach Gruppen efterforskes blandt andet for dokumentfalsk, efter groft byggefusk med fundamentet under et knap 90 meters højhus på Amager er blevet afsløret.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Bach Gruppen ikke lever op til reglerne i hjembyen Viborg.

Ekstra Bladet kunne mandag således afsløre, at kommunen har udstedt et standsningspåbud over for et andet af multimillionærens byggerier i hans hjemby.

Her er der imidlertid ikke flyttet nogen ind, da det er i en tidlig fase med opsætning af elementer. I dette tilfælde havde kommunen ikke givet byggetilladelse og standsede derfor byggeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: