Annonce:
Annonce:

Nets-direktør får snart 700 millioner kroner: 'Jeg løber også en risiko'

Nets har offentliggjort sine planer om at gå på børsen. Dermed kan direktør Bo Nilsson se frem til en gigantisk milliongevinst

Annonce:
Følg Erhverv

Kasseapparatet er godt på vej til at kunne klinge ekstra højt i form af en gigantisk gevinst for Nets' administrerende direktør Bo Nilsson.

For samtidig med at Ekstra Bladet i går kunne fortælle, at Nets er på vej på børsen, valgte virksomheden officielt at melde åbent ud om en børsintroduktion.

51-årige Bo Nilsson ejer 2,4 procent af Nets. En andel der efter en børsintroduktion kan give den 51-årige dansker en gevinst på omkring 720 millioner kroner, da Nets, der blandt andet står bag Dankortet og Nemid, er værdisat til mellem 30-40 milliarder kroner.

Annonce:

Efter planerne om børsintroduktionen ville Ekstra Bladet gerne have talt med Bo Nilsson. Men han har valgt at svare på Ekstra Bladets spørgsmål via mail. I sit skriftlige svar til Ekstra Bladet forklarer Bo Nilsson, at han løber en risiko ved at have investeret et stort millionbeløb ved at købe 2,4 procent af Nets.

Dankort-firma på Børsen: Direktør kan score 700 millioner kroner

- Hvorfor skal Nets børsnoteres?

- Fordi det er et naturligt næste skridt for Nets. Det vil give os mulighed for at reducere vores gæld og dermed øge vores handlefrihed og mulighed for at blive ved med at investere i at udvikle vores produkter og services, skriver Bo Nilsson i sit svar til Ekstra Bladet.

- Hvad vil en børsnotering betyde for forbrugerne?

- Det vil give alle danskere mulighed for at blive medejere af Nets, og dermed af fx Dankort. Vi vil fortsætte med at udvikle selskabet til gavn for vores ejere og kunder. Børsnoteringen vil ikke ændre vores prispolitik. Fx er det vores forventning, at Dankortet vil fortsætte med at være blandt verdens absolut billigste betalingskort til gavn for både butikker og forbrugere.

Annonce:

- Du står selv til at kunne tjene omkring 700 millioner kroner, hvad betyder så stort et beløb i forbindelse med en børsnotering?

- Så længe vi ikke kender markedsværdien af Nets, kender vi af gode grunde heller ikke værdien af de aktier, jeg har investeret i. Jeg har investeret et stort mio. beløb i Nets sammen med de øvrige ejere, fordi jeg tror på Nets’ muligheder. Og hvis det går godt for Nets, går det selvfølgelig også godt for mine aktier - men det gælder selvfølgelig også, at der er en risiko for forbundet med sådanne aktieinvesteringer som med alle andre investeringer.

Hvordan ser du din fremtid i Nets efter en børsnotering?

- Jeg synes kun min rejse med Nets lige er begyndt. Jeg kan sagtens se for mig, at være lang tid hos Nets - selvsagt forudsat at bestyrelsen vil have mig, forklarer Bo Nilsson i sit svar.

Annonce:

De to amerikanske kapitalfonde Bain og Advent International købte i 2014 Nets for 17 milliarder kroner. Den værdi er i dag op mod fordoblet. Når Nets indtager børsen, vil der blive udstedt aktier for 5,5 milliarder kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: