Nets udsteder 42,3 millioner aktier i børsnotering

Nets forventer en bruttoindtægt på fem milliarder på salg af aktier i forbindelse med selskabets børsnotering

Følg Erhverv

Nets vil udstede 42,3 millioner aktier, der skal give selskabet en markedsværdi på mellem 26 og 32 milliarder kroner efter børsnoteringen. Det oplyser selskabet tirsdag.

De fleste forbrugere og borgere kender Nets som selskabet, der driver dankortet og NemID. Sammen med PostDanmark er det også Nets, der står for driften af e-boks.

For to og et halvt år siden skiftede Nets ejere, da virksomheden blev solgt til kapitalfondene Bain og Advent samt ATP for 17 milliarder kroner.

Selskabet står foran en børsnotering. I en pressemeddelelse tirsdag oplyser selskabet, at det i den forbindelse vil sælge 42,3 millioner nye aktier til en pris på mellem 130 og 160 kroner per styk.

I samme forbindelse vil ejerne sælge mellem 37,7 millioner og 70,6 millioner af de allerede eksisterende aktier.

Samlet set vil det give selskabet en markedsværdi på mellem 26 og 32 milliarder kroner.

Udstedelsen ventes samtidig at give en bruttoindtægt på 5,5 milliarder kroner, oplyser Nets.

Tilbudsperioden for de nye aktier løber frem til den 26. september, og første handelsdag på børsen i København ventes at blive den 27. september, fortæller Nets.

- Jeg er glad for de tilbagemeldinger, vi har fået fra både potentielle investorer og andre interessenter på annonceringen af vores intentioner om at blive børsnoteret, siger Bo Nilsson, der er direktør i Nets.

- Det er tydeligvis en påskønnelse af den forandring Nets har gennemgået de sidste to år.

Almindelig Brands chefanalytiker, Michael Friis Jørgensen, synes, at prisintervallet er større, end han havde regnet med.

- Især i den lave ende af prisintervallet, synes jeg, at den ser ganske attraktiv ud, mens prisen i den høje ende ikke ligger langt fra det, der har været fremme i pressen i den senere tid med priser på 35-37 milliarder kroner dog inklusive gæld, siger han til Ritzau Finans.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+