Ni medicinalselskaber giver hinanden håndslag på vaccine

Medicinalselskaber vil holde sig strengt til videnskab og regler for at nå coronavaccine. Trump presser på

Donald Trump siger, at en vaccine mod covid-19 måske kan være klar, inden han 3. november forsøger at blive genvalgt som USA's præsident. Det har skabt bekymring for, at medicinalselskaber kommer under et poltisk pres for at levere en vaccine hurtigst muligt.(ARKIV) FILE PHOTO: Small bottles labeled with a
Donald Trump siger, at en vaccine mod covid-19 måske kan være klar, inden han 3. november forsøger at blive genvalgt som USA's præsident. Det har skabt bekymring for, at medicinalselskaber kommer under et poltisk pres for at levere en vaccine hurtigst muligt. (ARKIV) FILE PHOTO: Small bottles labeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe are seen in this illustration taken taken April 10, 2020. EU har bestilt 300 millioner doser af medicinalselskabet AstraZenecas vaccine mod coronavirus. Men forsøg er standset i afsluttende fase efter uønsket reaktion. Det skriver Ritzau, onsdag den 9. september 2020.. (Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix) Foto: Dado Ruvic/Reuters

Ni store medicinalselskaber i USA og Europa lover, at de vil holde sig strengt til videnskabelige standarder, før de frigiver en vaccine mod covid-19.

Det rapporterer New York Times og en række andre nyhedsmedier.

Vaccinen skal gennemgå de rette afprøvningsfaser og vise, at den er sikker, lyder det i en erklæring.

USA's præsident, Donald Trump, har sagt, at en ny vaccine måske er klar inden præsidentvalget om mindre end to måneder.

Det har skabt bekymring for, at medicinalselskaberne bliver presset til at gå for hurtigt ud og melde, at de er klar med en vaccine.

Selskaberne kalder det et 'historisk løfte', som de har givet hinanden.

De ni medicinalselskaber er AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Pfizer, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Sanofi og BioNTech.

I deres fælles erklæring siger selskaberne, at de vil 'opretholde den videnskabelige proces' integritet' i deres arbejde med at udvikle en vaccine for covid-19.

Men ingen af selskaberne fraskriver sig at søge en hasteautorisering af en vaccine.

Debatten om en ny vaccine og ønsket om at få udviklet den hurtigt har skabt bekymring for, at borgerne vil miste tilliden til både medicinalselskaberne og vaccinen selv.

- Vi tror, at det løfte vil hjælpe med at sikre offentlighedens tillid til den rigide videnskabelige og regelbundne proces, som covid-19-vacciner vurderes efter, siger selskaberne i deres erklæring.

Den seneste uge har præsident Trump talt om, at en vaccine kan være klar. Måske inden 3. november, hvor der er præsidentvalg i USA.

- Vi vil snart have vaccinen, måske før en særlig dato, sagde han mandag.

- Jeg tror, I ved, hvad jeg taler om.

Eksperter har sagt, at en vaccine tidligst vil være klar i 2021.

Det svensk-britiske AstraZeneca, som er midt i en fase 3-afprøvning af en lovende vaccine mod covid-19, har tirsdag sat arbejdet på pause efter et 'uforklarligt symptom' hos en forsøgsperson.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.