Nissekrig afgjort i retten - men fortsætter alligevel

Etly Klarborg, der står bag de kendte Klarborg-nisser, har i Sø- og Handelsretten vundet strid med forhandleren Rikki Tikki Company, som dog vil anke dommen

Nisserne Elias og Nynne må kun sælges under Etly Klarborgs navn efter Sø- og Handelsretten i går afgjorde sagen. Foto: Etly Klarborg
Nisserne Elias og Nynne må kun sælges under Etly Klarborgs navn efter Sø- og Handelsretten i går afgjorde sagen. Foto: Etly Klarborg
Følg Erhverv

Der er sat et foreløbigt punktum i striden om de populære Klarborg-nisser.

Sø- og Handelsretten afgjorde således i går, at Etly Klarborg og hendes familie, der oprindeligt står bag nisserne, har retten til de små figurer, og derfor må de ikke længere sælges under navnet Trip Trap, som forhandleren Rikki Tikki Company hidtil har gjort. Det fremgår af dommen her.

De to parter har i mange år haft en samarbejdsaftale, der ellers tillod Rikki Tikki Company at gøre det, men den aftale blev i efteråret 2015 opsagt af Klarborg-familien.

Rikki Tikki Company fortsatte dog med at sælge nisserne under navnet, og det betød en tur i retten.

Glad nissemor
- Det er en stor lettelse, at jeg nu har fået mine nissebørn hjem igen i god behold. Nu er der ikke længere nogen, der kan gøre dem fortræd. Så fremtiden tegner lys – både for nisserne og for Klarborg-familien, siger Etly Klarborg til Berlingske Business.

Ifølge retten var det kun lovligt at sælge de resterende Klarborg-/Trip Trap-produkter, som Rikki Tikki Company havde på lager, da aftalen udløb. Nye bestillinger skulle være solgt videre i nissermoderens navn.

- Vi er utrolig skuffede over, at Rikki Tikki Company, som vi har samarbejdet med i så mange år, kan finde på at gøre sådan noget. Det er under al kritik, og det skal de ikke have lov til, siger Klarborg-familiens kreative direktør, Mads Klarborg, til Ekstra Bladet.

Rikki Tikki Company skal ifølge dommen betale 515.000 kroner til Klarborg-familien.

Anker dom
Striden ser dog ikke ud til at være endelig afgjort. Rikki Tikki Company proklamerer således i en pressemeddelse, at de vil anke sagen til Østre Landsret.

De vil samtidig fortsætte med at sælge nisserne under Trip Trap-navnet.

- Anken betyder, at afgørelsen ikke vil træde i kraft før Østre Landsret har behandlet sagen. Rikki Tikki Company må derfor stadig fortsætte leveringen af Trip Trap nisser, og afgørelsen får ingen betydning for Rikki Tikki Companys kunder og samarbejdspartnere, skriver selskabet.

Anken kommer dog ikke som en stor overraskelse for Klarborg-familien.

- Hvis de fortsætter, vil det bare betyde, at hvis vi vinder ankesagen, så vil de stå til en endnu større erstatning. Det samme gælder, hvis butikker og kædebutikker i Danmark vælger at sælge nissene. Så vil de selvstændigt stå til ansvar for os, og det ønsker vi selvfølgelig ikke, at vi bliver nødsaget til. Vi vil jo rigtig gerne beskytte de danske butikker og kæderne, for de har jo som sådan ikke noget med sagen at gøre, siger  mads Klarborg til Ekstra Bladet.

Hos Rikki Tikki Company er administrerende direktør Cecilia Winther uforstående over for sagens udfald:

- Vi mener, at vi på tilstrækkelig vis har dokumenteret vores ret til fortsat salg af Trip Trap nisser og har tillid til, at landsretten vil se anderledes på sagen, end Sø- og Handelsretten har gjort. Vi fortsætter naturligvis med at levere Trip Trap nisserne som planlagt til alle vores gode kunder, siger hun.

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.