Novo Nordisks topchef gennem 16 år stopper

Lars Rebien Sørensen, Novo Nordisks ikoniske topchef, stopper ved udgangen af 2016. Det skriver selskabet

Foto: Polfoto/Tycho Gregers
Foto: Polfoto/Tycho Gregers
Følg Erhverv

Novo Nordisks topfigur Lars Rebien Sørensen er færdig i selskabet med udgangen af 2016. Det skriver Novo Nordisk i en besked via Fondsbørsen.

Lars Rebien Sørensen har stået i spidsen for Novo Nordisk i 16 år og har fået en stor del af æren for at gøre selskabet til den globale milliardsucces, det er blevet.

- På vegne af Novo Nordisks bestyrelse og virksomhedens medarbejdere vil jeg gerne takke Lars for hans fremragende lederskab, støtte kurs og engagement i Novo Nordisk gennem såvel gode som svære tider igennem hans 34 år i virksomheden, skriver bestyrelsesformand for Novo Nordisk Göran Ando.

Ejerne af Novo Nordisk, Novo Nordisk Fonden og Novo A/S vil indstille, at Lars Rebien Sørensen bliver medlem af de to selskabers bestyrelser.

- Det har været en ære at arbejde her i mere end 30 år og at have haft rollen som administrerende direktør i en periode, hvor vi har haft mulighed for at skabe vækst i forretningen, opbygget en stærk pipeline og lanceret vigtige nye produkter til gavn for vores patienter, vores aktionærer og vores medarbejdere, skriver Lars Rebien Sørensen.

Lars Rebien har været i Novo Nordisk siden 1982, hvor han startede inden for den enzymforretning, der senere blev til Novozymes. I 2000 blev han udnævnt til administrerende direktør.

Dengang omsatte Novo Nordisk for 20,8 milliarder kroner og havde et nettoresultat på 3,1 milliarder kroner.

I 2015 omsatte Novo Nordisk for 108 milliarder kroner og gav et nettoresultat på 34,9 milliarder kroner.

Arvtageren efter Lars Rebien Sørensen bliver Lars Fruergaard Jørgensen, der kommer fra en stilling som direktør for "corporate development". Han har været i Novo Nordisk i en årrække.

- Jeg er stolt og ydmyg over at få tilbudt jobbet som administrerende direktør, siger Lars Fruergaard i meddelelsen.

- På den ene side har Novo Nordisk aldrig haft en stærkere produktportefølje og organisation; på den anden side står vi overfor et hidtil uset pres både fra de private og offentlige betalere af sundhedsydelser og fra vores konkurrenter, tilføjer han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.