Annonce:
Annonce:

Ny bog: FIH-direktør påvirkede bankpakkes udformning

Tidligere bankdirektør Bjarne Graven Larsen havde ifølge ny bog en ualmindelig stor finger med i spillet, da bankpakke 5 skulle laves

Bjarne Graven Larsen, da han fortsat var fondsdirektør for ATP. Foto: Polfoto
Bjarne Graven Larsen, da han fortsat var fondsdirektør for ATP. Foto: Polfoto
Annonce:
Følg Erhverv

Ejerkredsen bag skandalebanken FIH Erhvervsbank står over for at score hele 4,1 milliarder kroner, når banken inden længe lukkes endeligt ned.

Det sker få år efter, at staten via bankpakke 5 reddede banken fra at krakke.

Og ifølge bogen 'Kunsten at tømme en bank og slippe godt fra det' havde FIH's daværende bankdirektør, Bjarne Graven Larsen, en ualmindelig stor finger med i spillet, da netop bankpakke 5, der fik effekt i 2012, blev til.

Ny bog: Fritz Schur million-forgyldes af fiasko-bank

Fra sit kontor på Langelinie i København skal direktøren have udtænkt en redningsplan for banken, hvor staten skulle overtage risikoen på boliglån for 17 milliarder kroner. Gennem adskillige møder bliver Bjarne Graven Larsen og direktøren for statens bank-afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, enige om, hvordan overtagelsen skal ske.

Annonce:

'Da denne nødudgang ikke er skitseret i nogen af de eksisterende fire bankpakker, må embedsmændene i Erhvervs- og Vækstministeriet i gang med at justere lovgivningen, så Bankpakke V også kan blive en realitet', står der i 'Kunsten at tømme en bank og slippe godt fra det'.

Om bogen

'Kunsten at tømme en bank og slippe godt fra det'

258 sider

Vejl. pris 299,95 kr.

Udkommer på People’s Press forlag i dag fredag 14. oktober.

Forfatteren er den prisvindende journalist Thomas G. Svaneborg, der er erhvervskorrespondent for DR og forfatter til flere undersøgende bøger om dansk erhvervsliv. Blandt andet 'Andre folks penge', som kortlægger persongalleriet bag finanskrisen. Han har tidligere arbejdet på Jyllands-Posten.

Magtfuld finansmand
Bjarne Graven Larsen er en velanset mand i finansielle kredse. Gennem sin karriere har han blandt meget andet været med til at udvikle det populære boliglån Flex-lånet, og i 2010 blev han af Financial News kåret til den 19. mest magtfulde person i finans-verdenen.

Som fondsdirektør i den statslige pensionskasse ATP var han ifølge finans.dk med til at beslutte, at pensionskassen skulle købe en del af FIH Erhvervsbank. Herefter blev han hevet ind som sideordnet administrerende direktør i netop FIH. Den post sad han på fra januar 2011 til oktober 2014.

Bjarne Graven Larsen står ifølge finans.dk til en aktiegevinst på 35 millioner kroner i forbindelse med lukningen af FIH.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Graven Larsen.

Fritz Schur forgyldes af skandale-bank: 'Jeg er uhyre velhavende'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: