Ny Carlsberg-chef skal få væksten tilbage på ret kurs

Carlsbergs nye koncernchef, Cees t' Hart, arver sin forgængers problembarn i form af det russiske marked

Følg Erhverv

Når Cees t'Hart senere i år forlader posten som direktør for det hollandske mejeriselskab Friesland-Campina og sætter sig i chefstolen hos Carlsberg som afløser for Jørgen Buhl Rasmussen, skal man ikke forvente at se resultaterne af chefskiftet lige med det samme.

Dertil er bryggerikoncernen lidt for udfordret lige nu, mener aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

- Linjen for 2015 er lagt for Carlsberg med en ekstrem omkostningsfokus og på at få så meget ud af de ting, man allerede har sat i søen. Det er også derfor, at Jørgen Buhl Rasmussen bliver siddende frem til sommer, siger han.

Men sidenhen bliver opgaven for Cees t'Hart at forsøge at få Carlsberg tilbage på sporet:

- Væksthistorierne skal tilbage i Carlsberg, og man skal finde en formel, som gør, at man kan vokse.

- Spiritusproducenterne har for eksempel været gode til at produktudvikle og hele tiden få os til at drikke andre ting, end vi tidligere har gjort, og har samtidig haft succes med at prissætte de nye varer højere, siger Michael Friis Jørgensen.

Spørger man Richard Withagen, der er analytiker hos Kepler Cheuvreux i Amsterdam, får chefskiftet formentlig heller ikke den store strategiske betydning.

- Men han har stor erfaring i Asien, hvor hans nuværende arbejdsgiver har et stort marked.

- Det må være et stort plus for Carlsberg, som ikke alene er pænt repræsenteret i Asien, men som også har ambitioner om at udbygge sin position her. Og det er formentlig derfor, at man har peget på Cees t'Hart, siger Withagen.

Han kalder den nye koncernchef en erfaren mand, som tager et flot skudsmål med sig fra Holland, hvor en af opgaverne har været at fusionere to mejeriselskaber med en meget forskellig baggrund.

- Han har haft en stor opgave i at føre to virksomhedskulturer sammen, og det har ikke været nemt. Men når man kigger på tallene, er det jo gået rigtigt godt, siger analytikeren.

Cees t'Hart tiltræder i sin nye stilling 15. juni.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.