Ny eletronikkæde åbner i Danmark: Overtager ComputerCity

ComputerCity lukker ned, og i stedet vil selskabets svenske ejere rulle deres eget lavpriskoncept ud, der hedder NetOnNet

De nye lagershops kommer til at ligne dem i Sverige. Her er det varehuset i Umeå. Foto: NetOnNet
De nye lagershops kommer til at ligne dem i Sverige. Her er det varehuset i Umeå. Foto: NetOnNet
Følg Erhverv

ComputerCitys svenske ejere NetOnNet Group har besluttet, at elektronikkæden skal lukkes ned efter 24 år på det danske marked. Mens ni ud af de ti varehuse lukkes helt ned, så er 96 af i alt 126 medarbejdere blevet opsagt.

I stedet vil de indføre deres eget lavpriskoncept, som lige nu er på vej frem i Sverige, oplyser landechef Susanne W. Larsen til Ekstra Bladet.

- De har fulgt det danske marked nøje. Vi har ti varehuse i her, og hvis man skal have det samme koncept i Danmark, så har man behov for lejemål, der er ca. tre gange større end de nuværende lejemål, højere tilgængelighed og bedre parkeringspladser for kunder. Det indebærer, at vi må lukke de ni lejemål, siger hun og fortsætter:

- Det eneste lejemål, som egner sig til vores nye NetOnNet-koncept, er varehuset i Glostrup, og det går vi i gang med at bygge om i foråret 2017. Parallelt med det går vi i gang med at kigge os omkring efter nye lejemål, som kan være NetOnNet-lagershops, siger hun. 

Elektronikkæde lukker varehuse og fyrer 96 ansatte

Nyt selvbetjeningskoncept
Det bliver et lavpriskoncept, som vil adskille sig fra Computercity på flere punkter, da det i højere grad vil være en webshop.

- I og med at vi har brug for flere kvadratmeter, så er det også fordi, vi får et bredere produktsortiment. Derudover skal kunderne hjælpe sig selv lidt mere nu. Det er i højere grad et selvbetjeningskoncept. Kunden kan fx derhjemme bestille produktet og enten få den sendt eller selv hente det i varehuset. Der vil stadig være medarbejdere i varehuset, der kan hjælpe og som har ekspertisen til det, siger hun.

Der vil heller ikke være nogen produkter til udstilling, og kunderne kan derfor kun finde produkterne i deres indpakning i butikken.

Målet er at få endnu flere varehuse i Danmark, men hvor mange det bliver, kan Susanne W. Larsen ikke oplyse endnu. I Sverige er der pt. 15 varehuse, og inden året er omme vil der være 21.  Også i Norge er der kommet et enkelt pt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Computercity forsvinder pr. 31. januar 2017. I stedet vil kædens svenske ejere indføre NetOnNet-konceptet i Danmark. Foto: Google Street View
Computercity forsvinder pr. 31. januar 2017. I stedet vil kædens svenske ejere indføre NetOnNet-konceptet i Danmark. Foto: Google Street View
 

Ingen kunder snydes
Kunder, som håber på ophørsudsalg, må dog se langt efter den slags tilbud. Der er nemlig lang tid til 31. januar 2017, hvor skiftet bliver en realitet.

- Vi har valgt at gå ud med det her meget tidligt. Nu kommer der Black Friday, julehandel og januar-udsalg, så vi regner med at få tømt ud af varerne, siger hun.

Til gengæld skal kunder, der eksempelvis har tilgodebeviser, garantier, forsikringer og gavekort osv. til ComputerCity, ikke frygte at sidde inde med dem, lover Susanne W. Larsen.

- NetOnNet overtager alle ComputerCitys forpligtelser, så ingen kunder vil blive snydt. Det er vigtigt at understrege, siger hun.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.