Ny pille ændrer dansk gigants fremtid

Rybelsus har et kæmpe potentiale og kan ifølge analytiker blive Novo Nordisk bedst sælgende middel

Pillen kan komme til at stå for størstedelen af Novo Nordisk' indtjening. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Pillen kan komme til at stå for størstedelen af Novo Nordisk' indtjening. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Erhverv

Novo Nordisk bør i den grad fejre, at selskabets nye diabetespille er blevet godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse fredag.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank og har fulgt processen tæt. Ifølge ham er der gode muligheder for, at det bliver virksomhedens bedst sælgende middel ude i fremtiden.

- Det her har et kæmpe potentiale og kan blive det bedst sælgende middel for Novo Nordisk. Det er et middel med nogle særdeles attraktive egenskaber på et marked, som er kæmpe stort, siger han.

Pillen har navnet Rybelsus og adskiller sig fra de diabetesprodukter, som Novo Nordisk tidligere haft fokus på. De produkter har især været lægemidler, som diabetespatienterne tager ved at stikke sig under huden.

- Med godkendelsen af denne pille og selskabets eksisterende portefølje, så vil denne her klasse af medicin - og herunder denne pille - på sigt udgøre rygraden af Novo Nordisk omsætning, når vi ser nogle år ud i fremtiden, vurderer Søren Løntoft Hansen.

70 procent af diabetikere tager piller hver dag som et led i deres behandling, påpeger han. Dermed slår Novo Nordisk hul på et marked med en årlig værdi af omkring 200 milliarder kroner.

- Det er et meget attraktivt marked, som denne godkendelse giver adgang til.

Pillen har ifølge senioranalytikeren vist sig at reducere blodsukker og vægten mere end andre tabletter, der i øjeblikket er på markedet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind