Pensionsselskab jubler: Kunder får stor gevinst

PFA har haft stort afkast i årets første ni måneder

Arkivfoto: Lars Krabbe
Arkivfoto: Lars Krabbe
Følg Erhverv

Pensionsselskabet PFA, som har omkring 1,2 millioner pensionskunder, har haft et afkast på 57,3 milliarder kroner i de første ni måneder af 2019.

Det er stor medvind på finansmarkederne, der har trukket op, hvor stigende aktie- og obligationskurser har polstret PFA's formue.

- 2019 er gået hen og blevet et sandt jubelår for pensionsopsparerne, der har fået på både gynger og karruseller, siger investeringsdirektør Kasper Lorenzen i en pressemeddelelse.

Ifølge PFA har kunderne fået afkast på op mod 13,7 procent. I tredje kvartal alene voksede afkastet med 17,6 milliarder, oplyser selskabet.

- Vi har set faldende renter og et obligationsmarked, der har præsteret godt, samtidig med at aktiemarkedet har buldret afsted. Også ejendomme og den alternative portefølje kaster gode afkast af sig, så du kan sige, at det er et år, hvor alt ser ud til at gå op i en højere enhed, siger Kasper Lorenzen.

Det er især PFA's investeringer i amerikanske aktier, der har trukket op i afkastet.

PFA er landets største kommercielle pensionsselskab. Den positive udvikling i 2019 kommer på bagkant af et sløjt 2018, der var præget af faldende aktiekurser. Sidste år tabte PFA 5,3 milliarder kroner på sine investeringer.

Investeringsdirektør Kasper Lorenzen understreger, at det er svært at spå om, hvor længe de gode takter på finansmarkederne kan vare ved.

Han peger på, at der er en række usikkerheder som brexit og handelskrigen mellem USA og Kina, som vil kunne tippe balancen på finansmarkederne.

- Med den uro, vi har set de seneste år, kan det hurtigt vende, og derfor er det vigtigt ikke at blive fartblind i et marked som det, vi ser nu, siger han i pressemeddelelsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+