Annonce:
Annonce:

Pfizer tester vaccine på babyer ned til seks måneder

4500 børn under 12 år i fire lande skal have en mindre dosis af Pfizer/BioNTechs vaccine mod covid-19

Vaccineproducenten Pfizer vil undersøge, om coronavaccine kan bruges på børn helt ned til seks måneder. (Arkivfoto) Foto: Francisco Seco/Ritzau Scanpix
Vaccineproducenten Pfizer vil undersøge, om coronavaccine kan bruges på børn helt ned til seks måneder. (Arkivfoto) Foto: Francisco Seco/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

Pfizer vil som en del af et forsøg give 4500 børn under 12 år en mindre dosis af den vaccine, som selskabet i samarbejde med BioNTech har udviklet mod covid-19.

Det oplyser selskabet ifølge nyhedsbureauet Reuters i en pressemeddelelse.

Forsøget kommer til at foregå på flere end 90 lokationer i USA, Finland, Polen og Spanien.

Selskabet skriver, at børn i alderen 5-11 år vil få en dosis af ti mikrogram, mens aldersgruppen seks måneder til fem år vil få en dosis af tre mikrogram.

Pfizer/BioNTechs vaccine er allerede godkendt til brug på børn ældre end 12 år af amerikanske og canadiske sundhedsmyndigheder, ligesom at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har givet grønt lys.

Børn ned til 12 år får som udgangspunkt den samme dosis som voksne, der er på 30 mikrogram.

Udmeldingen fra Pfizer kommer, samme dag som en anden vaccineproducent - Moderna - har søgt om tilladelse til at bruge sin vaccine på børn ned til 12-årsalderen i EU.

Moderna har siden januar været godkendt af EMA til brug for folk over 18 år, men nu skal der altså tages stilling til, om også børn må få den.

EMA skriver i en pressemeddelelse, at behandlingen af Modernas ansøgning vil få høj prioritet, og afgørelsen vil blive fremskyndet.

Lægemiddelagenturet forventer at træffe en afgørelse om vaccinen fra Moderna i juli.

Bliver vaccinen godkendt, bliver det den eneste anden vaccine end den fra Pfizer/BioNTech, som er godkendt til brug på børn.

Selv om vaccinen godkendes til børn, er det dog ikke sikkert, at EU-landene - eksempelvis Danmark - vil vaccinere børn som en del af massevaccinationsprogrammer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: