Rekord mange smittet med coronavirus i Indien

Med en stigning på 24.850 smittede har Indien passeret Rusland og har tredjeflest smittede i verden

En politimand står vagt ved det historiske Taj Mahal under en landsdækkende corona-lockdown.  Det berømte mausoleum fra det 17. århundrede tiltrækker årligt millioner af besøgende. (Arkivfoto.) Foto: Adnan Abidi/Reuters
En politimand står vagt ved det historiske Taj Mahal under en landsdækkende corona-lockdown. Det berømte mausoleum fra det 17. århundrede tiltrækker årligt millioner af besøgende. (Arkivfoto.) Foto: Adnan Abidi/Reuters
Følg Erhverv

En planlagt genåbning af det verdensberømte indiske mausoleum Taj Mahal er udskudt på grund af risikoen for coronasmitte.

Det oplyser lokale myndigheder søndag lokal tid, under 24 timer inden at åbningen skulle have fundet sted. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Imens har Indien som helhed oplevet en rekordstigning i antallet af smittetilfælde.

Flere seværdigheder i den nordligt beliggende by Agra, hvor Taj Mahal er placeret, har været lukket siden marts.

Det bliver de ved med at være i et endnu uafklaret tidsrum.

- Af hensyn til offentligheden er det blevet besluttet, at det ikke er hensigtsmæssigt at genåbne monumenterne i Agra nu, skriver myndighederne i en meddelelse ifølge Reuters.

Byen Agra var et af de første store smittecentre i landet. Det er fortsat blandt de værst ramte områder i delstaten Uttar Pradesh.

Indien oplever for tiden de største og hurtigste stigninger i antallet af coronasmittede i tre måneder.

Søndag meldte landets sundhedsministerium om 24.850 nye smittetilfælde - den højeste stigning hidtil på 24 timer - og over 600 nye dødsfald. Det skriver Reuters.

Og mandag morgen dansk tid står det klart, at Indien nu er det land i verden med tredjeflest smittede, skriver BBC.

I alt er der 697.887 bekræftede smittetilfælde i Indien, melder Johns Hopkins University ifølge BBC. Inden da havde Rusland tredjeflest smittede. Sammenligninger bør dog tages med forbehold, da opgørelsesmetoderne kan være forskellige.

Over 409.000 er raskmeldte i Indien, fremgår det af universitetets løbende opgørelse mandag morgen dansk tid.

Set i forhold til befolkningstal ligger Indien ifølge statistiksiden Worldometers dog langt nede på listen over de værst ramte lande.

Men frygten er, at smitten vil sprede sig i byområder som for eksempel millionbyen Mumbai.

Ikke desto mindre er regeringen begyndt at fjerne flere coronarestriktioner og langsomt genåbne landet, skriver Reuters.

Udenrigsflyvninger er fortsat indstillet. Men der er åbnet op for indenrigsrejser, og regeringen håber, at turister på ny vil skabe liv ved feriesteder.

Særlige smittezoner er dog fortsat lukket af for omverdenen, så der kun er begrænset adgang.

- Vi forventer ikke besøgende ved Taj Mahal, da områderne omkring, heriblandt hoteller og butikker, er blevet lukket, siger en lokal embedsmand i Agra ifølge Reuters.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+