Restaurantkæde lukker butik uden varsel: 14 medarbejdere stopper

En seddel i vinduet vidner om, at The Diner i Randers er lukket. Det sker, efter 14 medarbejdere har forladt restauranten

Står det til Lars Nipper og hans investorer er The Diner landsdækkende om tre-fire år. Alligevel har de måttet lukke deres restaurant i Randers uden varsel. PR foto
Står det til Lars Nipper og hans investorer er The Diner landsdækkende om tre-fire år. Alligevel har de måttet lukke deres restaurant i Randers uden varsel. PR foto
Følg Erhverv

Siden 2017 har beboere i Randers og omegn haft mulighed for at stille sulten i amerikansk stil på restaurantkæden The Diner på Østervold i Randers.

Men den ellers så velbesøgte restaurant er pludselig lukket uden varsel.

På døren hænger i øjeblikket en håndskrevet seddel med teksten 'The Diner vil forblive lukket dagen ud - Vi beklager meget'. Samtidig er dele af pynten på væggene taget ned, mens en del af køkkeninventaret i restauranten er fjernet.

Det skriver Århus Stifstidende.

Lukningen har fået flere kunder til at spekulere på, om restauranten er gået konkurs.

Kædens direktør Lars Nipper afviser dog overfor Ekstra Bladet, at det er tilfældet.

Burger-kæmpe med ketchup-røde tal: Her er årsagen

- Det er rigtigt, at vi har lukket butikken på nuværende tidspunkt. De to franchisetagere har besluttet, at det ikke var noget for dem mere, og derfor har 14 medarbejdere forladt forretningen som en naturlig konsekvens deraf. Vi har derfor været nødsaget til at lukke midlertidigt, indtil jeg kan finde nogen, der kan køre restauranten videre, siger direktør Lars Nipper til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Jeg kan blankt afvise, at det er fordi, dineren i Randers er gået konkurs. Men det er rigtigt, at der har været nogle økonomiske problemer i restauranten, og det er noget af det, vi skal se nærmere på, siger han.

Udover restauranten i Randers har The Diner også forretninger i Aarhus, Vejle og Viby.

- Den midlertidige lukning i Randers kommer ikke til at have konsekvenser for de andre forretninger, understreger Lars Nipper.

Finde nye ansatte
Lars Nipper fortæller, at han nu skal finde en ny franshisetager til restauranten i Randers.

- Randers er en god by for os. Vi har givet et løfte til borgerne i Randers om, at vi vil være der, og det vil vi overholde. Det er jo mit navn og rygte, der står på spil her, så jeg kommer til at arbejde i dineren, indtil vi har fundet en ny franshisetager, der kan overtage.

Han forventer dog tidligst, at butikken genåbner i slutningen af næste uge.

Kan du kende forskel på en burger fra Royal Arena og en fra Nordkorea?

- Der er en masse ting, vi skal have styr på, så vi regner ikke med at komme til at åbne før i slutningen af næste uge. Det håber vi kan lade sig gøre.

Lukningen får vel økonomiske konsekvenser for jer?

- Det er klart, at det får økonomiske konsekvenser, når man holder lukket i en længere periode, men det er ikke noget, vi ikke har styr på.

Vil åbne flere
Dineren i Randers åbnede tilbage i juli 2017. Her talte Lars Nipper med store ord og fortalte, at kæden ville gå i kødet på konkurrenter som Flammen, Bone's og Jensens Bøfhus.

I den forbindelse sagde direktøren til Ekstra Bladet, at han havde forventninger om, at de ville kunne åbne mange flere dinere i Danmark de kommende år.

- Vi skal være landsdækkende med yderligere seks-syv nye restauranter og tredoble vores omsætning til 100 millioner kroner på tre-fire år, sagde direktøren dengang til Ekstra Bladet.

Var lukningstruet
The Diner har tidligere været lukningstruet og fremlagde i slutningen af maj 2017 endnu et underskud - denne gang på en million kroner. På bare tre år tabte virksomheden således fire millioner kroner.

Se også: Hvad har de gang i? Hooters med chokerende nyhed

Men Lego-arving Casper Kirk Johansen og forretningspartneren Peter Thorsen investerede sig i 2017 til ca. 25 procent af ejerandelen.

Derudover fik familien Ersgard også 25 procent, hvorfor Lars Nipper nu kun ejer halvdelen af virksomheden. Investeringerne har vist sig at være noget af et vendepunkt for restaurantkæden.

I virksomhedens seneste regnskab, der er offentliggjort i 2018, kunne de således fremlægge et overskud på 2,5 millioner kroner.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Angela Land, der til daglig driver The Diner i Randers, men det har ikke været muligt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt