Annonce:
Annonce:

Rigmand får vigtig byggetilladelse

Efter flere måneders tovtrækkeri med Københavns Kommune, har Viborg-rigmanden Finn Bach nu fået tilladelse til at forstærke fundament under skandale-højhus

Annonce:
Følg Erhverv

Ved du noget om sagen eller Bach Gruppens byggerier, så skriv til Ekstra Bladets journalist på mr@eb.dk eller krypteret på ryrso@protonmail.com

En vigtig milepæl i skandalen om det 23 etagers højhus er sat torsdag morgen i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Multimillionæren Finn Bach har nemlig fået en byggetilladelse til at kunne forstærke fundamentet under højhuset stemt igennem kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

I højhusets fundament er der tidligere konstateret meget lav betonstyrke som følge af iblanding af genbrugsbeton og byggeaffald i betonen, ligesom fundamentet blev udført forkert.

Artiklen fortsætter under billedet.

Finn Bach er en af Danmarks rigeste og ejer både grunden, hvor højhuset er opført på, ligesom hans eget firma Bach Gruppen har stået for at bygge det. Foto: Anthon Unger
Finn Bach er en af Danmarks rigeste og ejer både grunden, hvor højhuset er opført på, ligesom hans eget firma Bach Gruppen har stået for at bygge det. Foto: Anthon Unger
 

Finn Rudaizky (DF) var ifølge ham den eneste i udvalget, der stemte imod at give Bach Gruppen byggetilladelsen.

Annonce:

- Det, som står ubesvaret tilbage, er, hvorfor borgmesteren og forvaltningen generelt i hele sagen ikke har protesteret mod, at Bach Gruppen anvendte "uvildige" ekspertrådgivere, som var dybt fedtet ind i samarbejde og fællesskab med Bach Gruppen i hele byggeprocessen.

- Det er "uvildighed", når det er værst og burde have været påtalt og bremset. Det er skandaløst, at det ikke er sket, skriver Finn Rudaizky til Ekstra Bladet.

Otte medlemmer af udvalget stemte ifølge Finn Rudaizky for at give byggetilladelsen, mens to ikke var mødt op.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Sådan vil de forstærke fundamentet

Grundet den meget lave betonstyrke i det eksisterende fundament under højhuset, har Bach Gruppen fået stillet som krav, at det dårlige fundament ikke må spille nogen særlig rolle i at bære bygningen.

I stedet skal bygningen bæres af nye vægge, som støbes omkring de eksisterende i bygningens kælder. Disse nye vægge, skal gå i indgreb i de eksisterende vægge og dermed ad den vej agere som fundament for bygningen.

Kan gå i gang
Bach Gruppen kan dermed gå i gang med at bygge et nyt fundament under højhuset, men byggetilladelsen er betinget af, at betonkvaliteten i resten af højhuset kan sikres til et ordentligt niveau.

Her er betonsøjlerne centrale. Det har nemlig vist sig, at søjlerne op gennem højhuset også har en markant lavere styrke, end hvad der er foreskrevet til byggeriet.

Annonce:

Kommunen og Bach Gruppen er fortsat i dialog om, hvordan det problem skal løses, og det kan ende med at ændre forudsætningerne tilladelsen til fundamentet, hvis bygningen for eksempel bliver tungere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: