Ryanair taber milliardbeløb i stærkt presset coronakvartal

Fra april til juni har Ryanair fløjet med kun 500.000 passagerer. Det har givet færre indtægter og underskud

Ryanair har i sit første kvartal været hårdt ramt af coronakrisen, der har ført til færre passagerer. (Arkivfoto) Foto: Albert Gea/Reuters
Ryanair har i sit første kvartal været hårdt ramt af coronakrisen, der har ført til færre passagerer. (Arkivfoto) Foto: Albert Gea/Reuters
Følg Erhverv

I perioden fra april til juni har antallet af passagerer været stærkt faldende hos Ryanair.

Det faldende antal passagerer har kastet færre indtægter af sig, og det har for kvartalet givet et underskud på 1,4 milliarder kroner.

Det viser seneste kvartalsregnskab fra det irske lavprisflyselskab.

Fra april til juni, hvor store dele af lufttrafikken var lammet af coronakrisen, fløj Ryanair med blot 500.000 passagerer.

Til sammenligning fløj selskabet med 41,9 millioner passagerer i samme periode sidste år. Det er et fald på 99 procent fra det ene år til det andet.

I regnskabet kalder Ryanair selv det seneste kvartal for det sværeste i de 35 år, flyselskabet har eksisteret.

- Covid-19 holdt vores flåde på jorden i næsten fire måneder, da regeringer rundt om i EU indførte flyve- eller rejseforbud samt udbredte nedlukninger, skriver Ryanair i regnskabet.

Selv om selskabet har tabt en del penge, så er der stadig masser at hente på kistebunden. Ved udgangen af juni havde Ryanair således en egenkapital på 29 milliarder kroner.

Perioden fra april til juni dækker over første kvartal i Ryanairs regnskabsår. Der er for den resterende del af regnskabsåret forventning om store udfordringer.

- Det er umuligt at forudsige, hvor længe Covid-19-pandemien vil vare ved, og en anden bølge af Covid-19-smittetilfælde på tværs af Europa i det sene efterår er vores største frygt lige nu, skriver Ryanair.

Frygten hos Ryanair bør blive delt af de andre selskaber i den hårdt pressede luftfartsbranche. Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank og tæt følger af luftfartsindustrien.

- Der er ingen tvivl om, at den allerstørste risiko for flyselskaberne, der lige har været igennem en kaotisk periode, er en anden bølge af corona.

- Det vil betyde, at passagerne igen vil holde sig på jorden, og at den her meget haltende genstart af flytrafikken vil blive bremset igen, siger han.

På grund af usikkerheden er det ifølge Ryanair ikke muligt at spå præcist om, hvordan indtjeningen kommer til at udvikle sig for hele regnskabsåret.

Ryanair fortæller dog, at det forventer et mindre underskud i andet kvartal end i første kvartal.

For hele regnskabsåret har selskabet en forventning om at flyve med cirka 60 millioner passagerer.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+