Annonce:
Annonce:

Salg af stor vindmøllepark sender Ørsteds overskud i vejret

Ørsted får overskud på 7,1 milliard kroner i første halvår. Det er en tredobling fra samme periode sidste år

Et delvist salg af den hollandske vindmøllepark Borssele 1 & 2 (ikke på billedet) trækker Ørsteds overskud op. (Arkivfoto) Foto: Phil Noble/Reuters
Et delvist salg af den hollandske vindmøllepark Borssele 1 & 2 (ikke på billedet) trækker Ørsteds overskud op. (Arkivfoto) Foto: Phil Noble/Reuters
Annonce:
Følg Erhverv

Energiselskabet Ørsted har haft stor fremgang i overskuddet i første halvår. Det skyldes blandt andet et delvist salg af en havvindmøllepark i Holland.

Ørsteds overskud ender på 7,1 milliard kroner. Det er omtrent en tredobling sammenlignet med året før.

Det viser Ørsteds regnskab, der er offentliggjort torsdag.

Ørsteds primære forretningsområde er at opføre vindmølleparker - primært på havet - som man typisk ejer i en periode og så sælger.

Tidligere i år solgte Ørsted halvdelen af den hollandske vindmøllepark Borssele 1 & 2 for 5,4 milliarder kroner til Norges Bank. Parken består af 94 vindmøller, som ligger ud for Hollands kyst.

Annonce:

Til gengæld har selve driften af vindmølleparken ikke skæppet helt så godt i kassen som sidste år. Det skyldes dels, at det ikke har blæst lige så meget, og der derfor ikke er produceret lige så meget strøm.

Desuden har Ørsted tidligere i år hensat 800 millioner til mulige problemer med kabler på havvindmølleparker i Storbritannien, som muligvis skal repareres.

Resultaterne hos Ørsted kan svinge meget fra kvartal til kvartal - blandt andet fordi selskabet indimellem får store indtægter fra at sælge vindmølleparker.

Ørsted offentliggjorde tidligere i år en ambition om at firedoble sin position inden for vedvarende energi frem mod 2030.

Konkret vil selskabet det kommende årti opføre 50 gigawatt (GW). Det er primært vindmølleparker, men også solcelleparker.

Gigawatt er en enhed, der fortæller, hvor meget strøm for eksempel en vindmølle kan producere.

Frem til nu har Ørsted til sammenligning opstillet omkring 12 gigawatt - primært inden for vindmøller.

Annonce:

Administrerende direktør Mads Nipper fremhæver i en kommentar til regnskabet, at Ørsted for nylig vandt en stor kontrakt i USA, som er udråbt som et af de store markeder for fremtiden.

- I første halvår af 2021 har vi leveret en god operationel drift, samtidig med at vi har nået flere vigtige milepæle og indgået en række strategiske partnerskaber.

- Vores samlede portefølje i USA er nu på mere end 4 gigawatt. Vi indgik også flere nye strategiske partnerskaber i Norge, Korea, Skotland og Japan, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: