SAS' kabinepersonale: Vi strejker på grund af Cimber-fidus

En række aflysninger og forsinkelser for SAS-fly kommer af frustration over overdragelse til Cimber

Følg Erhverv

SAS' kabinepersonale strejker tirsdag, hvilket har medført en række aflysninger af flyvninger med luftfartsselskabet.

Strejken blandt medarbejderne skyldes SAS' opkøb af flyselskabet Cimber, og at SAS vil overføre medarbejderne til det nye datterselskab.

Det har skabt så stor frustration blandt kabinepersonalet, at de gik til fagligt møde - med aflysninger og forsinkelser i Københavns Lufthavn til følge, skriver fagforeningen Cabin Attendants Union, CAU, som organiserer kabinepersonalet i SAS, i en meddelelse.

Mødet startede ellers som et normalt medlemsmøde for fagforeningen. Men frustrationen og vreden blandt medlemmer på mødet var så stort, at mødet udviklede sig til et regulært fagligt møde, lyder det.

- Jeg skal være den første til at beklage, at den situation, som SAS har bragt vores medlemmer i, nu kommer til at gå ud over passagererne.

- Vi har opfordret vores medlemmer til at stoppe mødet og gå i arbejde igen, siger Merete Scheel, formand for CAU.

Men hun forklarer også, at der en god grund til, at vreden og frustrationen har bredt sig blandt kabinepersonalet i SAS.

- Ledelsen i SAS har presset vores medlemmer ud i desperation. Om mindre end en uge bliver over 140 af vores medlemmer overdraget til Cimber, og hvor de ikke kender deres fremtidige arbejdsvilkår.

- SAS har kendt til det her i lang tid, og der er grænser for, hvor lang tid man som arbejdsgiver kan være bekendt at lade sine medarbejdere gå rundt i opslidende usikkerhed og utryghed, siger Merete Scheel.

Ifølge CAU er løsningen på situationen meget enkel. Står det til fagforeningen, skal SAS også lade den nuværende overenskomst mellem CAU og SAS gælde i Cimber.

Foreløbig har parterne forhandlet siden 22. januar, uden at SAS er kommet CAU i møde, mener Merete Scheel.

- Vi anerkender ikke situationen som en virksomhedsoverdragelse. Vi betragter det som et forsøg på at omgå vores overenskomst, siger hun.

Ifølge presseansvarlig i CAU, Povl Arne Petersen, blev tillidsfolkene bedt om at forlade tirsdagens møde omkring klokken 11, og de er kaldt tilbage til møde klokken 15.30.

- Hvad de vil fortælle os, ved vi ikke, siger han til Ritzau.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby