SAS vil flytte 257 ansatte til nyt selskab

DR: Cimber bliver til Red1, og stillinger flyttes fra SAS over på ringere overenskomster, viser internt notat

Følg Erhverv

I alt 257 primært danske piloter og stewardesser i SAS skal fremover lære at sige Red1, når de byder passagerer velkommen om bord i flyene.

De er nemlig blevet forflyttet til SAS' nye og billigere datterselskab, der er baseret på det tidligere Cimber, som SAS købte i december. Det oplyser DR Nyheder onsdag.

Af et internt notat fra SAS, som DR Nyheder er i besiddelse af, fremgår det, at i alt 117 piloter fra basen i København skal overflyttes til det nye selskab. Det samme skal 15 piloter fra Stockholm-basen samt 5 piloter fra Oslo-basen.

Desuden flytter SAS en stor klump danske kabineansatte over til det nye selskab, der ifølge det 15 sider lange notat får det nye navn Red1 - inspireret af SAS' finske datterselskab Blue1.

I realiteten dækker de 120 danske kabinestillinger ifølge DR Nyheders oplysninger over næsten 150 personer, da flere er ansat på deltidskontrakter.

Ifølge DR Nyheders oplysninger går forhandlingerne med både piloterne og kabinepersonalet trægt. De ansatte er nemlig nødt til at acceptere forringede arbejdsvilkår, når de flyttes over på de billigere overenskomster i det gamle Cimber, hvor SAS nu vil samle sine regionale CRJ-fly i et nyt, regionalt lavprisselskab.

Cimbers overenskomster indeholder både færre løntrin og andre arbejdstidsregler end SAS'.

Sent fredag eftermiddag orienterede SAS-ledelsen de udvalgte kabineansatte i en mail om, at de skulle have en ny arbejdsgiver.

- Jeg kan hermed informere dig om, at du er en af de kolleger, som skal overdrages til Cimber. Jeg ved, at der er mange, som mest af alt ønsker at fortsætte i SAS, men det har været en nødvendig beslutning at overdrage CRJ-flåden til Cimber. SAS ønsker at forbedre sin egen produktivitet og effektivitet, hvad angår regional produktion, og at ruste sig til konkurrencen i markedet, skriver basechef Michael Hørning i mailen, DR Nyheder er i besiddelse af.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra CAU samt Dansk Pilotforening, der organiserer de danske piloter.

SAS' informationschef Knut Morten Johansen skriver i en mail til DR Nyheder, at man desværre ikke kan kommentere på de konkrete forhandlinger.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.