SAS vil sige farvel til 600 kabineansatte efter juni

SAS annoncerede i april planerne om at opsige omkring 5000 medarbejdere, heraf 1700 ansatte i Danmark

I april annoncerede SAS en fyringsrunde på tæt på halvdelen af de 11.000 ansatte. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix
I april annoncerede SAS en fyringsrunde på tæt på halvdelen af de 11.000 ansatte. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

SAS vil sige farvel til halvdelen af de danske kabineansatte.

I et brev til deres fagforening - CAU - lægger SAS op til at opsige 600 af de tæt på 1200 kabineansatte i SAS Danmark, skriver TV2 Lorry.

Afskedigelserne blev allerede annoncerede i april, da SAS fortalte, at omkring 5000, heraf 1700 i Danmark, skulle opsiges.

Onsdag kunne Fagbladet 3F så fortælle, at SAS i slutningen af måneden ville have et overblik over den fremtidige organisation.

Flyselskabet mente ikke, at det gav mening at fastholde de danske ansatte i ordningen for lønkompensation.

Det ser altså ud til at få betydning for 600 af de danske kabineansatte.

- Vi vil nu i samarbejde med SAS forsøge at reducere antallet af medarbejdere, der skal opsiges, siger CAU's formand, Christa Ceré, til TV2 Lorry.

- Det kan være, at nogle ønsker at gå på nedsat tid, frivillig orlov eller eventuelt tage en frivillig opsigelse, lyder det.

HK Privat oplyser til TV2 Lorry, at fagforeningen forventer, at der skal skæres 187 fuldtidsstillinger blandt deres medlemmer, som arbejder for SAS i terminalerne.

Da flere af medlemmerne arbejder på deltid, frygter HK Privat, at der kan være tale om flere end 187 medlemmer, der mister jobbet.

3F oplyser videre til Fagbladet 3F, at over 400 medlemmer, der arbejder som bagageportører i lufthavnen, står til at miste jobbet.

SAS ønsker over for TV2 Lorry ikke at kommentere forhandlingerne.

Den danske pressechef, Sille Beck-Hansen, siger til tv-stationen, at den formelle proces blev indledt tirsdag.

Branchemediet Check-In kunne torsdag fortælle, at opsigelserne kommer til at berøre 650 fuldtidsstillinger blandt de skandinaviske piloter.

Flybranchen er blevet kastet ud i et sandt stormvejr oven på udbruddet af coronavirus.

Der er blevet indført globale rejserestriktioner, og det har betydet, at SAS og andre selskaber har måttet holde deres fly på jorden med store tab til følge.

Der forventes en lav efterspørgsel på flybilletter i resten af 2020, hvilket i april fik SAS til at annoncere fyringsrunden på 5000 ansatte.

Ifølge det norske medie Bergens Tidende har SAS solgt rejser for omkring 4,6 milliarder kroner, der er eller ventes at blive aflyst.

SAS er dog stille og roligt begyndt at genåbne flere ruter. I midten af juni genåbnes blandt andet ruten fra København til München og Bruxelles.