Smykkegigant i ny sag mod Kasi-Jesper: Han har krænket os

Der er iskold luft mellem smykkegiganten Pandora og Jesper Nielsen, som i næste uge skal mødes i Sø- og Handelsretten i en sag om mulig krænkelse af rettigheder. Kasi-Jesper kalder retssagen 'unødvendig'

Jesper Nielsen regner ikke med at være til stede i Sø- og Handelsretten i næste uge. Han er i udlandet, fortæller han til Ekstra Bladet. Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto
Jesper Nielsen regner ikke med at være til stede i Sø- og Handelsretten i næste uge. Han er i udlandet, fortæller han til Ekstra Bladet. Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto
Følg Erhverv

Den bitre strid mellem Jesper Kasi Nielsen og smykkegiganten Pandora fortsætter.

De to parter, som har været på kollisionskurs siden 2011, da Nielsen forlod Pandora, skal i næste uge mødes i en ny sag i Sø- og Handelsretten.

Det er smykkevirksomheden, som har 'et mellemværende med Jesper Nielsen', fortæller kommunikationschef Kristian Lysgaard til Ekstra Bladet.

- Vi mener, at der er sket en krænkelse af vores rettigheder i forbindelse med markedsføring.

Han vil ikke uddybe den konkrete sag nærmere end det.

- Vi er generelt meget opmærksomme på, om andre virksomheder krænker vores rettigheder for at profilere sig selv, og hvis vi opdager det, tager vi action på det. Det er ikke kun over for Jesper Nielsen, siger Kristian Lysgaard.

Var ikke i firmaet
Ekstra Bladet har været i kontakt med Jesper Nielsen, som kalder det for en 'unødvendig retssag'.

Han fortæller, at sagen drejer sig om et brev, der blev sendt ud af hans tidligere smykkefirma Endless Jewelry til mulige kunder i Frankrig. Men ifølge Jesper Nielsen blev brevet sendt sidste efterår, og dermed flere måneder efter han var stoppet i firmaet.

'Den nye ledelse i Endless var ikke opmærksom på den ellers udmærkede aftale, jeg har med Pandora ift., hvordan vi beskriver min rolle i Pandora , og brugte mit navn og fortid i forsøget på at erhverve kunder i Frankrig uden mit vidende', skriver han i en mail og fortsætter:

'Vi har tidligere i Endless udsendt i hundredvis af breve, hvor vi selvfølgelig har holdt os til vores fælles aftale , så jeg er selvfølgelig pænt træt af den her sag.

Kasi-Jesper sviner Lars Seier for konkurs: Glem aldrig dette!

Ifølge Jesper Nielsen vil Pandora ikke godtage forklaringen om, at han ikke kendte til brevet.

'Vi har forgæves forsøgt at overbevise Pandora om, jeg ikke anede noget om det brev, hvad Endless management også flere gange har bekræftet overfor Pandora - men desværre forgæves.

Den tidligere Brøndby-sponsor startede Endless Jewelry op to år efter sin afsked med Pandora. Det lykkedes ham at få blandt andre Saxobank-milliardæren Lars Seier Christensen med som investor, men i starten af 2016 forlod Jesper Nielsen virksomheden efter interne stridigheder i ejerkredsen. Knap et år efter er virksomheden, der har hovedsæde i Tyskland, under konkursbehandling.

Jesper Nielsen har efterfølgende kastet sig ud i et nyt smykkeprojekt med navnet Amazing Jewelry. Men efter seks år fortsætter striden med Pandora altså.

Stridens kerne
'Så derfor en unødvendig retssag, men min tese er nok de gør det for at fjerne fokus fra en anden sag, som jeg desværre ikke kan udtale mig om, før den er færdiggjort ved en anden domstol, skriver Jesper Nielsen.

Sagen han her omtaler, er selve kernen i striden, som har gjort forholdet mellem de to parter iskoldt. Kort forinden Jesper Nielsen forlod sin stilling som direktør for Pandoras tyske datterselskab solgte han sit og familiens smykkedistributionsfirma Kasi ApS til Pandora for 385 millioner kroner.

Med i aftalen fik de også en såkaldt earnout-betaling, som var en slags bonus, der afhang af indtjeningen i de markeder, som Jesper Nielsen havde bygget op for Pandora. Værdien af netop den aftale har der siden hen været stærk uenighed omkring.

Mens Jesper Nielsen i det seneste regnskab for Kasi Aps hævder, at den er 761 millioner kroner værd, så har Pandora hele tiden påstået, at værdien var lig med et rundt nul. 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+