Snart kan du betale med MobilePay i næsten alle supermarkeder

Som den første discountkæde i Danmark indfører Rema 1000 nu MobilePay i alle kædens 261 danske butikker

Dansk Supermarked regner med at indføre MobilePay i alle 566 Føtex, Bilka, Netto og Salling butikker senest omkring april 2016. (Foto: Claus Sjödin, Dansk Supermarked.)
Dansk Supermarked regner med at indføre MobilePay i alle 566 Føtex, Bilka, Netto og Salling butikker senest omkring april 2016. (Foto: Claus Sjödin, Dansk Supermarked.)
Følg Erhverv

Inden sommerferien kan du betale med MobilePay på din smart phone i alle Rema 1000s butikker. Det siger kæden i en pressemeddelelse fredag morgen.

De første seks Rema 1000 butikker i Horsens modtager allerede nu mobil betaling, som kører fra en boks ved kassen. Alle kædens butikker vil efter planen gøre det senest 30. juni.

Blandt supermarkederne er der kamp til stregen om at blive Danmarks første kæde med MobilePay i alle butikker.

Dansk Supermarked er nemlig allerede godt i gang. I Føtex i Storcenter Nord i Århus kunne man fra marts betale med MobilePay, siger kædens kommunikationsmedarbejder, Maia Lindstrøm Sejersen. Siden er Føtex- og butikker på Frederiksberg, i Ålborg og i Odense samt Bilka i Horsens kommet til. Man regner med at have indført MobilePay i samtlige Bilka varehuse midt i juni - cirka to uger før discountkæden Rema 1000.

Kunder efterspørger MobilePay
Det er dog ikke i et bevidst kapløb, at Rema 1000 har sat krudt på lanceringen, siger Torben Sørensen, der er økonomidirektør i Rema 1000.

- For os har der egentlig, for at være helt ærlig, ikke været noget kapløb i det. Vi startede med at kigge på løsningen her for nogle måneder siden sammen med Danske Bank. Det viste sig så, at det var forholdsvist nemt at integrere det i vores kasseløsning. Så kom vi så langt med de tests, vi lavede, og så videre, så følte vi, det her kan blive rigtig, rigtig godt. Så valgte vi bare at give fuld gas på det og få det udrullet i alle butikkerne, siger Torben Sørensen.

Rema 1000 planlægger at rulle det ud i alle 261 butikker inden sommerferien

MobilePay populært, specielt i yngre generationer
MobilePay er en populær og nem løsning, som kunderne efterspørger, siger butikkerne. Ifølge Dansk Supermarked bliver MobilePay brugt af mere end to millioner danskere.

- Vi er ikke i tvivl om, at danskerne er klar til også at betale mobilt, når de køber ind. Vi vil gerne bidrage til, at familielogistikken går op i det daglige. Det gælder både på de varer, vi har på hylderne, og på den måde, vores kunder betaler på. Det skal være nemt og enkelt hele vejen igennem, siger Torben Sørensen.

I Dansk Supermarked forventer man, at mobilbetaling kan bruges i alle 566 Føtex, Bilka, Netto og Salling Butikker inden omkring april 2016.

I Coops butikker -- Kvickly, Fakta, FaktaQSuperBrugsen, Dagli'Brugsen, LokalBrugsen -- har man ikke mobilbetaling endnu. Det kommer formentlig inden årets udgang, men en endelig plan er ikke parat endnu, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

- Vi er meget positive - og ønsker det rullet ud til så mange (som muligt) af vores 1200 butikker inden for overskuelig periode, siger han.

Test forløb næsten problemfrit
MobilePay-systemet har i den sidste uges tid været testet i de seks Rema 1000 butikker i Horsens, hvor kædens hovedkvarter ligger. Det forløb stort set problemfrit, fortæller kæden. Derfor prøver man nu at implementere løsningen på rekordtid i samtlige butikker.

MobilePay kører over en lille boks ved kassen, som giver mulighed for NFC, Bluetooth og scan. Man betaler ved at scanne telefonen henover boksen.

Man kan 'checke ind' ved boksen, så snart man når til kassen. Så kan man fortsætte med at pakke varer ind og senere godkende fra enden af båndet i stedet for at gå tilbage til kassen, forklarer Torben Sørensen.

Mobilbetaling kræver, at man har signal nok på telefonen til at forbinde til MobilePay app'en. Man skal også have opdateret til den nyeste version af app'en -- og helst før man når til butikken, så man ikke skaber ventetid.

- Den største udfordring er, at kunderne ikke har fået opdateret app'en hjemmefra, siger Torben Sørensen.

Du kan indstille din telefon, så dine apps opdateres automatisk, når du for eksempel er på wi-fi.

Kasserne i Rema 1000 vil også kunne inkorporere nye mobile betalingsteknologier, efterhånden som de bliver klar, siger kæden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+