Sommerhussalget sætter rekord

Alene fredag 29. maj blev der solgt 130 sommerhuse. Det er det største antal på en enkelt dag i hele 2020

Der var rift efter sommerhusene i slutningen af maj. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der var rift efter sommerhusene i slutningen af maj. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der blev solgt godt med sommerhuse, samtidig med at foråret gik på hæld.

I den sidste uge af maj blev der ifølge tal fra Boligsiden solgt 558 sommerhuse.

Det er mere end dobbelt så mange som i den samme uge de seneste fem år, hvor der i gennemsnit blev solgt 215 sommerhuse. Det oplyser Nykredit.

Ugen indeholdt også dagen med det hidtil største salg af sommerhuse i 2020. Det skete fredag 29. maj, hvor der alene blev solgt 130 sommerhuse.

Ifølge Thomas Hovgaard, kommunikationschef i Nybolig, der hører under Nykredit, har coronaudbruddet og det, at man ikke har kunnet rejse ud, fået rigtig mange til at kigge på sommerhus og realisere drømmen om at eje sit eget sommerhus.

- På den måde har man et hus at holde ferie i, når det passer en - også på sigt, siger Thomas Hovgaard.

Det store salg i slutningen af maj følger, efter at der i en periode generelt har været et fornuftigt salg på sommerhusmarkedet.

Tidligere har Boligsiden, der indhenter statistik om aktivitet på boligmarkedet, kunnet oplyse, at antallet af sommerhuse til salg i begyndelsen af juni var 32 procent lavere end samme tidspunkt sidste år.

Boligøkonom hos Boligsiden Birgit Daetz forklarede i den anledning faldet med, at der var sket en markant yderligere stigning i salget af sommerhuse.

Ud over et rekordhøjt salg af sommerhuse bød fredag 29. maj desuden også på en række andre rekorder.

På dagen blev der solgt 256 villaer, 51 rækkehuse og 124 fritidshuse. Det var for alle tre kategorier det hidtil højeste salg på én dag i år, oplyser Nykredit.

Ifølge Peter J. Mattsen, boligøkonom hos Nybolig, kan det meget vel hænge sammen med, at danskerne så småt genoptager de boligplaner, der blev sat på pause i starten af året.

- Mange af de danskere på boligjagt, der holdt igen, da coronavirusset endnu var en ukendt størrelse, er nok så småt vendt tilbage til deres boligjagt

- Vi ser en god udvikling på boligmarkedet, som har en selvforstærkende effekt, der understøtter boligmarkedet og hjælper det helt tilbage i god gænge, siger han.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at april, maj og juni er de måneder på året, hvor der historisk set sælges flest sommerhuse.