Starter forening mod Ny- og Totalkredit: Her er deres mål

To kunder har startet foreningen Foreningen Fair Bidragssats, der har som erklæret mål at få bugt med de forhøjede bidragssatser

Total krig om boligkunderne: Bliv klogere på sagen her
Følg Erhverv

 

Shitstormen mod Totalkredit og Nykredit har den seneste for kørt for fulde udblæsning.

Tusinder raser over, at de to realkreditinstitutter vil hæve bidragssatserne, hvilket kan betyde, at kundernes lån kan blive flere tusinde kroner dyrere årligt.

Mere end 30.000 har meldt sig ind i Facebook-gruppen 'Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit', der er en uofficiel gruppe, som har til at bekæmpe udviklingen.

Men nu har initiativtagerne til Facebook-gruppen startet en officiel forening under navnet 'Foreningen Fair Bidragssats', fortæller Chresten Ibsen, der er en af to stiftere.

- Vi vil være et offentligt talerør i kampen mod den urimelige forhøjelser af bidragssatsen, siger han til Ekstra Bladet.

Har fire konkrete mål
Foreningen har udformet fire konkrete mål på sin hjemmeside.

1. Stop for de kommende forhøjelser af bidragssatser og gebyrer.

2. Få valgt mindst tre medlemmer ind i Foreningen Nykredit.

3. Nå mindst 10.000 medlemmer i foreningen.

4. Ophævelse af stavnsbåndet og monopolet.

LISTE: Disse banker går i mod Nykredit

- Vi arbejder på alle heste. Både i form af at have en dialog med Totalkredit og Nykredit, men også at lægge et pres på politikerne, fortæller Chresten Ibsen.

Onsdag aften var det meningen, at foreningen skulle afholde et møde i Odense, hvor koncernchef i Nykredit, Michael Rasmussen, skulle svare på kritiske spørgsmål. I 11. time har koncernchefen dog valgt at aflyse.  

Politisk krav: Gør det billigere at dumpe gebyrgribbe

Politikere: Fremlæg dokumentation
Det er dog lykkedes at få de øgede bidragssatser på den politiske dagsorden.

Nykredit og Totalkredit begrunder de øgede bidragssatser med, at de er nødt til at have tilført ekstra kapital, hvis de skal kunne leve op til fremtidige kapitalkrav.

Ifølge Nykredit skal man skaffe mindst ti milliarder kroner inden 2019. Det har fået Socialdemokraterne, De Radikale, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti  til at opfordre Nykredit til at fremlægge dokumentation for, at det er nødvendigt at hæve bidragssatserne.

Nykredit-boss slår fast: Trækker ikke bidragsstigninger tilbage

Chresten Ibsen fra 'Foreningen Fair Bidragssats' har da også mødt masser af velvilje blandt folketingspolitikere, når man har adresseret problemerne.

- Men når man så spørger ind til, hvad præcis de vil gøre, så bliver svarene lidt mere vævende, siger han.

Medstifteren af den nye forening fortæller, at man planlægger at afholde en demonstration i Kolding i næste uge.

Nykredit boss: Vi forstår frustrationerne, men...

Ekstra Bladet har forsøgt at få de høje herrer hos Nykredit i tale, men de ønsker ikke at stille op til et mundtligt interview.

I stedet har pressekontakten i Totalkredits presseafdeling via Nykredits pressechef sendt følgende svar til de utilfredse Totalkreditkunder påvegne af Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen:

- Vi har forståelse for, at det er frustrerende, når priserne stiger. Men man skal huske på, at det er en langsigtet beslutning at optage et boliglån. Mange betaler tilbage over 30 år. Og Totalkredit vil være konkurrencedygtig over tid på bidrag, lyder det i det skriftlige svar fra Michael Rasmussen, der herefter benytter lejligheden til at reklamere for et nyt produkt kaldet 'KundeKroner', der ifølge chefen præsenteres for kunderne midt i marts.

- Desuden skal man som kunde også se på rente, rådgivning, tilgængelighed, obligationskurser og produktudbud. Når man drager alle de parametre ind, tilbyder vi sammen med vores partnere i Totalkredit et samlet produkt, der er meget attraktivt for vores kunder, og som vil blive endnu mere attraktivt fremover. Det er først og fremmest det, jeg er optaget af.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind