Annonce:
Annonce:

Stigende chippriser øger Samsungs overskud

Højere priser for hukommelseschips og fremgang i skærmforretning skaber et stærkt kvartal for Samsung

Annonce:
Følg Erhverv

Samsung Electronics, der er verdens største producent af mobiltelefoner og hukommelseschips, er kommet væsentligt bedre gennem tredje kvartal end året før.

Den sydkoreanske teknologigigant forventer en forbedring af driftsoverskuddet på næsten 28 procent sammenlignet med samme periode i 2020 til 15,8 billioner won. Det svarer til 85,6 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en foreløbig regnskabsmeddelelse til børsen i Seoul fredag.

Omsætningen i de tre måneder frem til oktober ventes at være øget med ni procent til 73 billioner won. Ifølge en talsmand for selskabet er det den højeste omsætning nogensinde i et kvartal for Samsung Electronics.

Det forventede overskud på driften er samtidig det højeste siden tredje kvartal 2018.

Det er stigende priser på hukommelseschips til computere og mobiltelefoner. Også fremgang i salget af skærme til producenter af blandt andet mobiltelefoner og fjernsyn ligger bag den positive udvikling.

Apple, der er en af Samsungs største kunder, har eksempelvis øget sine bestillinger af skærme op til selskabets lancering i september af den nye iPhone 13-serie.

Samsung oplyser ikke noget om, hvordan de enkelte forretningsområder har klaret sig som for eksempel salget af mobiltelefoner. Det endelige regnskab for tredje kvartal bliver offentliggjort senere på året.

Samsung Electronics er flagskibet i det enorme Samsung-konglomerat, som er langt det største af de familiekontrollerede koncerner, der dominerer sydkoreansk erhvervsliv.

Gruppens totale omsætning svarer til en femtedel af Sydkoreas bruttonationalprodukt, der er et udtryk for størrelsen af et lands økonomi.

Sydkorea er den 12. største økonomi globalt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: