Sydbank femdobler overskud

Sydbank har kunnet tilbageføre 49 millioner fra minkbranchen, som tidligere var sat af som tab

Sydbank har i januar, februar og marts haft et overskud på 291 millioner kroner. Samme periode sidste år var overskuddet på 55 millioner kroner. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank har i januar, februar og marts haft et overskud på 291 millioner kroner. Samme periode sidste år var overskuddet på 55 millioner kroner. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sydbank har mere end femdoblet overskuddet i første kvartal. Det skyldes blandt andet den store kompensationspakke til de danske minkavlere.

Banken kommer ud af første kvartal med et overskud på 291 millioner kroner, hvilket er en forbedring fra et overskud på 55 millioner kroner i samme kvartal sidste år.

Banken har haft stigende indtægter - blandt andet som følge af at kunderne har handlet mere med aktier.

Samtidig har banken modsat sidste år ikke haft tab på udlån - faktisk har banken kunnet tilbageføre 81 millioner kroner, som tidligere var sat af til forventede tab.

49 millioner kommer fra minkbranchen, hvor Sydbank tidligere har sat penge af til tab. Men de penge ventes nu alligevel at komme ind.

Det skal ses i lyset af, at der er blevet indgået en aftale om kompensation til landets minkavlere, som blev tvunget til at afvikle deres erhverv sidste år. Samlet kan pakken løbe op i 18,5 milliarder kroner.

Sydbank har 150 millioner kroner i klemme i minkbranchen, men banken forventer, at stort set alle pengene kommer retur i 2021.

Sydbank købte i slutningen af sidste år Alm. Brand Bank, og administrerende Karen Frøsig siger i en kommentar til regnskabet, at fusionen er gået efter planen.

- Det er glædeligt, at resultatet for første kvartal viser en klar positiv retning, hvor indtægterne stiger markant som følge af de gennemførte tiltag for at løfte indtjeningen, overtagelsen af Alm. Brand Bank samt højt aktivitetsniveau på de finansielle markeder, siger hun.

Der fulgte 350 ansatte med i over i Sydbank i forbindelse med købet. Efterfølgende er 57 blevet fyret. Sydbank har omkring 2200 ansatte.

Sydbank er i kategorien over landets vigtigste banker i Danmark, som er udpeget som systemisk vigtige finansielle institutter - kaldet Sifi.

Det er banker eller realkreditinstitutter, der har en størrelse, som vurderes at kunne skabe problemer for dansk økonomi som helhed, hvis deres fundament begynder at skride.

Ud over Sydbank er det Danske Bank, Nykredit Realkredit, Nordea Kredit, Jyske Bank, Spar Nord og DLR Kredit.