Sydbank-kunder skal betale for mere end 100.000 kroner i banken

Udsigterne for rentemiljøet får Sydbank til at sænke loftet for, hvornår kunder skal betale negativ rente

Sydbank har i forbindelse med sit seneste regnskab sænket loftet for, hvornår privatkunder rammes af negativ rente på deres indlån. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank har i forbindelse med sit seneste regnskab sænket loftet for, hvornår privatkunder rammes af negativ rente på deres indlån. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvis en privatkunde i Sydbank har mere end 100.000 kroner stående på sin almindelige konto i banken, så kan vedkommende se frem til at betale for at have de penge stående.

Sydbank sænker nemlig loftet for, hvornår privatkunder skal betale for at have penge stående på en bankkonto - også kendt som indlån.

Det oplyser Sydbank onsdag morgen i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Loftet sænkes fra maksimalt 250.000 kroner til nu 100.000 kroner. Ændringen af loftet sker med effekt fra 1. januar, oplyser Sydbank.

Det er et af de laveste lofter blandt danske banker for, hvornår privatkunder rammes af negative renter på deres indlån.

I forvejen har en række andre banker i Danmark indført negative renter for privatkunders indlån.

Det gælder blandt andet de tre største banker, Danske Bank, Nordea og Jyske Bank. Sydbank er den fjerdestørste bank i Danmark.

Tiltaget hos bankerne skyldes, at det lige nu koster dem at have penge stående i Nationalbanken - bankernes bank - hvor renterne er negative.

Derfor vælger bankerne at sende regningen videre til en del af kunderne med mange penge på kontoen.

Ifølge Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, er der behov for tiltaget for at kunne blive ved med at levere en god og robust rådgivning.

Hun kan ikke sige, hvor mange privatkunder der vil blive omfattet af loftet på 100.000 kroner. Der er ifølge hende heller ikke et eksakt tal, da flere kunders økonomi konstant kan ligge på grænsen af de 100.000 kroner.

- Der er jo også alternative placeringsmuligheder for midler, man har.

- Det er netop der, at vi i banken kan komme ind med værdiskabelsen. Og det er en snak, vi glæder os rigtig meget til at tage med vores kunder, siger Karen Frøsig.

Også Sydbanks erhvervskunder kommer til at opleve ændringer, da rentesatsen for erhvervskunders indlån ændres til minus 0,75 procent fra minus 0,60 procent.

Sydbanks tiltag kommer efter et tredje kvartal, hvor banken har oplevet en tilbageførsel på nedskrivningerne på udlån.

Nedskrivninger er penge, som banker ikke regner med at få tilbage. På den måde har virkeligheden udviklet sig bedre, end Sydbank havde forventet.

Også basisomkostningerne - der blandt andet tæller medarbejderlønninger - har udviklet sig positivt for banken, da de er faldet.

På grund af de positive forhold i tredje kvartal er Sydbank nu blevet mere optimistisk omkring det samlede overskud for 2020.

Nu venter banken et overskud efter skat på 700-800 millioner kroner. Før var forventningen et overskud på 600-800 millioner kroner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.