Tivoli vil fyre 440 ansatte

Tivoli forventer underskud op mod 100 millioner kroner i år. Parken siger farvel til 20 procent af de ansatte

Tivoli kan ikke udelukke et underskud op mod 100 millioner kroner i år. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tivoli kan ikke udelukke et underskud op mod 100 millioner kroner i år. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tivoli i København er hårdt ramt af coronaudbruddet og lægger derfor an til en stor fyringsrunde.

Tivoli vil fyre op mod 440 ansatte - herunder fastansatte og sæsonarbejdere. Det svarer til omkring 20 procent af de ansatte. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Tivoli forventer, at 2020 kan ende med et underskud op mod 100 millioner kroner, men understreger, at det er forbundet med stor usikkerhed.

Tivoli holdt lukket to måneder under coronanedlukningen og åbnede først mandag i denne uge, men uden mulighed for at holde store koncerter og med plads til færre gæster i forlystelser og på restauranter.

Der forventes markant færre gæster end normalt - også fordi turister fra størstedelen af verden ikke må rejse til Danmark.

Antallet af gæster forventes ikke at blive normaliseret før om flere år.

Derfor må man skære til, lyder det fra bestyrelsesformand Tom Knutzen.

- Situationen er alvorlig for Tivoli. Vi kigger ind i et 2020, hvor Tivolis gæstetal og omsætning er stærkt præget af, at der kommer langt færre udenlandske turister til København på grund af grænselukningen og restriktionerne for overnatning i Hovedstaden.

- Dette ser ud til også at række ind i de kommende år. Derfor det nødvendigt for Tivoli at foretage ændringer i organisationen for at nedbringe lønomkostningerne og dermed genskabe en bæredygtig forretning, siger han i meddelelsen.

Tivoli vil nu gå i dialog med de ansattes fagforeninger og forventer, at fyringerne finder sted senere i juni.

Tivoli oplyser, at selskabets ledelse ikke har yderligere kommentarer til fyringsrunden.