Trods genåbning for charterrejser taber TUI milliardbeløb

TUI har haft fremgang i foråret og første del af sommeren, men ikke nok til at undgå stort underskud

TUI kommer ud af kvartalet, der dækker april, maj og juni, med et minus på syv milliarder kroner. (arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TUI kommer ud af kvartalet, der dækker april, maj og juni, med et minus på syv milliarder kroner. (arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Efter en mere eller mindre død vintersæson har rejseselskabet TUI haft stor fremgang i foråret og sommeren, hvor der er blevet åbnet for rejser i Europa.

Omsætningen er steget med 805 procent til 4,8 milliarder kroner i andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Det store hop skal ses i lyset af, at andet kvartal 2020 var præget af nedlukninger og massive rejserestriktioner i store dele af verden.

Og selv om der er tale om en stor fremgang, er TUI's omsætning langt fra niveauet før coronapandemien.

Det højere salg har heller ikke været nok til, at TUI kan tjene penge. Det tyske rejseselskab kommer ud af kvartalet med et minus på syv milliarder kroner.

Det er dog en forbedring fra samme periode sidste år, hvor underskuddet beløb sig til over 11 milliarder kroner.

TUI forventer markant bedre takter i kvartalet, der dækker højsæsonen i juli, august og september, hvor der er kommet mere gang i rejseaktiviteterne.

Alligevel er efterspørgslen på at rejse til varmere himmelstrøg ikke på niveauet før corona.

TUI fortæller, at salget af rejser i sommeren 2021 er 68 procent lavere sammenlignet med 2019, der er det seneste normale rejseår.

TUI er i Danmark blandt de største rejseselskaber sammen med Spies, Bravo Tours og Apollo.