Tyskland trækker den danske eksport ned

Salget af medicin og råolie får eksporten i plus, selv om vi sælger mindre til vores største køber: Tyskland

Følg Erhverv

Salg af danske varer steg over en kam med 2,5 procent i oktober i forhold til måneden før. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Mens salget af råolie og lægemidler stiger, så falder eksporten til det største marked, der aftager danske varer: Tyskland. Her faldt eksporten med 9,2 procent primært som følge af fald i salg af dele til vindmøller, viser tallene.

Eksporten til Tyskland er i de seneste tre måneder faldet med 3,7 procent, mens den samlede eksport faldt 0,9 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Samlet faldt salget af danskproducerede varer til vores nærmarkeder i EU med 3,2 procent - og mens tyskerne køber mindre, er det samme billede i Sverige. Eksporten til Sverige faldt 9,6 procent - og her er det også et mindre salg af vindmølledele, der trækker ned.

I periode fra august til oktober steg eksporten til lande uden for EU med 3,1 procent - blandt andet som følge af stigninger på 2,4 procent til både USA og Kina. Stigningen i eksporten til USA bestod særligt af lægemidler.

Betalingsbalancen landede i oktober på et overskud på 13,2 milliarder kroner, hvilket er seks milliarder kroner lavere end samme måned sidste år. I forhold til oktober sidste år er overskuddet på varehandlen faldet 3,9 milliarder kroner.

Overskuddet for de første 10 måneder af året er landet på 103,8 milliarder kroner, hvilket er 10,3 milliarder kroner lavere end i samme periode sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind