Var centrum for bitter skilsmisse: Skønhedsdronning taber på omstridt gods

Heidi Sommer må endnu engang indkassere et tab på sit Bjørnemose Gods, som hun har sat til salg for mange millioner

Trods nyt underskud har Heidi Sommer stadig en god sjat millioner i egenkapital. 
23,6 millioner kroner står der i selskabet, der driver Bjørnemose Gods. I hendes holdingselskab står der 71 millioner.  På billedet står hun foran Rosenskjold Gods og ikke Bjørnemose.  Foto: ritzau/Carsten Andreasen
Trods nyt underskud har Heidi Sommer stadig en god sjat millioner i egenkapital. 23,6 millioner kroner står der i selskabet, der driver Bjørnemose Gods. I hendes holdingselskab står der 71 millioner. På billedet står hun foran Rosenskjold Gods og ikke Bjørnemose. Foto: ritzau/Carsten Andreasen
Følg Erhverv

Heller ikke i 2016 lykkedes det kosmetikdronningen Heidi Sommer at få et overskud på driften af sit kendte Bjørnemose Gods, som hun og eksmanden Jens Dinesen i mange år kæmpede om retten til.

Et nyt regnskab for godset viser således et underskud på 850.000 kroner, hvilket er det største tab i ni år.

De forrige år har også budt på underskud, men de har dog været af noget mindre karakter.

- Regnskabet er konservativt aflagt, og uden de i 2016  værende ekstraordinære omkostninger og renter af mellemregninger så havde der været i lille plus. Når det er sagt, er det naturligvis ikke tilfredsstillende, men det er, som de fleste ved, ikke nemt i dag at drive landbrug. Der er dog en stor herlighedsværdi knyttet til godset, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

Sat til salg
Heidi Sommer har da heller ikke lagt skjul på, at hun gerne vil af med godset. Således har det været sat til salg i gennem flere år. Prisen er på nuværende tidspunkt 35 millioner kroner, men det beløb har været markant højere tidligere. I 2011 kostede det 55 millioner kroner, men her fik man også flere hektar med i prisen.

Heidi Sommer siger dog, at hun er tålmodig i forhold til et salg af godset.

- Jeg bor ikke på Bjørnemose og forventer ikke, at nogen af mine børn kommer til at bo der, så derfor er tiden kommet til at sælge, men det er ikke noget der haster, idet godset økonomisk hviler i sig selv, skriver hun.

Bitter skilsmisse
Bjørnemose Gods er især i offentligheden kendt for at have spillet en central rolle i den bitre skilsmissekrig mellem hende og eksmanden Jens Dinesen.

I mange år efter skilsmissen kæmpede de om retten til godset. Mens Heidi Sommer mente, at det tilhørte hende, var Jens Dinesen af en anden overbevisning. Til sidst besluttede Højesteret, at det var Heidi Sommer, som var den retmæssige ejer.

Bortført og bagbundet
Heidi Sommer er kendt for at have opbygget en kæde af kosmetologskoler, hvilket har gjort hende meget velhavende. Og Jens Dinesen blev rig på at opfinde et apparat til måling af vandindholdet i korn.

De blev gift i 1990 og etablerede sig på Asbølholm Slot ved Kolding, men syv år senere gik det galt, og parret blev skilt.
Efterfølgende fulgte flere dramatiske hændelser, hvor blandt andet Jens Dinesen brød ind i Heidi Sommers bopæl på Rosenskjold Slot, fordi han mente at flere ejendele var hans.

En anden gang blev Jens Dinesen bagbundet på hænder og fødder og forsøgt bortført i bagagerummet af advokat Jens Sejerøe-Olsens bil. Han fik dog kæmpet sig fri. Heidi Sommer havde intet med bortførslen at gøre, men advokaten, der var hendes ven, fik et års fængsel.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.