Var tæt på fallit: Nu slår 'Løvens Hule'-firma vild rekord

På få år har firmaet Min Bedste Bog, der var med i 'Løvens Hule', fået etableret en eksplosiv vækst, hvilket har medført stort millionoverskud

Stifter og ejer Henrik Højgaard Jensen sammen med en af løverne - Ilse Jacobsen. Foto: Privatfoto
Stifter og ejer Henrik Højgaard Jensen sammen med en af løverne - Ilse Jacobsen. Foto: Privatfoto
Følg Erhverv

Mens det for få år siden var på randen af fallit, selvom man havde fået en investering på 1 mio. kr i 'Løvens Hule, så kan virksomheden Min Bedste Bog i dag præsentere en vild vækst og et imponerende millionoverskud.

I 2019 endte overskuddet således på 4,5 mio. kr., viser et nyt regnskab for selskabet, der laver personlige børnebøger på baggrund af oplysninger om barnet.

- Vi er ufatteligt stolte. Vi har fået en kabale til at gå op, siger direktør Rune Thyboe Vejersø til Ekstra Bladet.

Samtidig er omsætningen steget eksplosivt. Mens man i 2015, hvor man deltog i 'Løvens Hule', lå på 767.000 kr., ligger man nu i omegnen af 50 mio. kr.

Pt. er selskabet til stede i 18 lande, hvilket snart bliver til 20.

- Vi har udvidet med en række nye lande. Vi vækster fortsat i de eksisterende lande, f.eks. Danmark, Sverige og Norge, men det er tilføjelsen af de nye lande, som er med til at skabe de gode resultater, forklarer Rune Thyboe Vejersø.

Man har derfor nu 13 forskellige nationaliteter ansat.

- En stor del af successen skal tilskrives den kultur, vi har fået på kontoret med alle de forskellige nationaliteter. Hver enkelt ansat er med til at bidrage til en løs og flad struktur på tværs. Det kan jo være svært at lave en bog, der virker godt i Italien men også fungerer i Norge. Og der skal vi virkelig lytte til vores folk, siger han.

Det er især markedsføringen på f.eks. Facebook, som får kunderne til at købe børnebøgerne.

- Vi bruger rigtig mange penge på markedsføring. I 99 procent af tilfældene foregår det over de sociale medier. Her virker det rigtig godt, fordi vi kan fortælle kort og præcist om produktet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Alle løverne fra første sæson af 'Løvens Hule' investerede hver i sær 200.000 kr. i Min Bedste Bog i 2015. Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Alle løverne fra første sæson af 'Løvens Hule' investerede hver i sær 200.000 kr. i Min Bedste Bog i 2015. Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Foto: Lars E. Andreasen/DR
 

Succesen skal samtidig ses i forhold til, at man i 2016 var uhyre tæt på at lukke forretningen.

- Henrik (stifter og ejer, red.) var faktisk så småt begyndt at afvikle firmaet, så det var så tæt på afgrunden, som det kan blive. Det var dage og ikke måneder fra, at det lukkede og slukkede, siger han.

Men så begyndte man at prioritere anderledes.

- Vi dedikerede vores fokus på markedsføringen, og det fik vendt skuden.

Selskabet har stadig en del af gøre med flere af Løverne, der hver især kan se deres investering på 200.000 kr. vokse.

- Christian Stadil, Jesper Buch og Ilse Jacobsen er en del involveret. Der er jo mange firmaer, som gerne vil have deres rådgivning, så det er vi meget glade for. Der går ikke en uge, hvor en af dem ikke lige tjekker ind og hører hvordan det går.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+