Annonce:
Annonce:

Vestas slagtet på to minutter: Taber 15 milliarder

Aktierne i Vestas falder med over 10 procent efter et kvartalsregnskab, der viser et hårdt pres på priserne.

Annonce:
Følg Erhverv

Det er en benhård torsdag morgen for Vestas. Den danske vindmølle-producent har for kort tid siden præsenteret et skuffende regnskab.

Nettoresultatet lå under det forventede, og omsætningen er faldet med seks procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det skriver Berlingske Business.

Det har i den grad ramt aktien, som er styrtdykket med hele 15 procent ved dagens børsåbning. Det betyder, at der er barberet over 15 milliarder af værdien, af det danske selskab, på få minutter.

Ekspert: Øget konkurrence gør ondt på Vestas
Årsagen til Vestas pludselige aktiefald skal ifølge Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, findes i den øgede konkurrence, der er på markedet.

- Tilskud til vindmøller rundt om i verden er på vej nedad, og de nye støtteregimer der i stedet bliver indført, er med til at skabe en meget hårdere konkurrence om at få til lov til at opføre vindmøllerne. Det er godt, for det skaber konkurrence, men det skaber også et tungt prispres, siger han til Ekstra Bladet:

- Udsigten til faldende priser, der kan være med til at ødelægge fremdriften i Vestas, er årsagen til det kraftige fald i aktien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: