Annonce:
Annonce:

Vild milliard-investering: Vil udfordre Googles søgemaskine

It-virksomhed håber på, at chatrobotten kan gøre Bing konkurrencedygtig med Googles søgemaskine

ChatGPT er en chatrobot, der med kunstig intelligens kan genere tekst, som i nogle tilfælde kan gå for at være et autentisk skoleessay. På fotoet ses en tekst generet på en iPhone med ChatGPT. (Arkivfoto). Foto: Peter Morgan/Ritzau Scanpix
ChatGPT er en chatrobot, der med kunstig intelligens kan genere tekst, som i nogle tilfælde kan gå for at være et autentisk skoleessay. På fotoet ses en tekst generet på en iPhone med ChatGPT. (Arkivfoto). Foto: Peter Morgan/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

It-virksomheden Microsoft vil investere et tocifret milliardbeløb i OpenAI, som står bag chatrobotten ChatGPT.

ChatGPT bygger på kunstig intelligens.

Microsoft håber på, at ChatGPT kan gøre dets søgemaskine Bing i stand til at udfordre Googles meget brugte søgemaskine. Det skriver Bloomberg News.

OpenAI blev grundlagt af Tesla-chefen Elon Musk og iværksætteren Sam Altman. Sidstnævnte er også administrerende direktør for virksomheden.

Virksomheden gjorde ChatGPT tilgængelig for offentligheden 30. november 2022.

Den skabte stor begejstring blandt almindelige brugere samt flere eksperter i kunstig intelligens. Det skriver det internationale medie Semafor.

Chatrobotten kan ved brug af kunstig intelligens lave tekster om alt fra cocktailopskrifter til tilsyneladende autentiske skoleessays.

Annonce:

Det er denne teknologi, som ifølge Microsoft potentielt kan give bedre og mere udførlige svar frem for bare klassiske weblinks på Bing.

Selskabet håber, at det vil trække flere mennesker over på søgemaskinen. Det skriver Bloomberg News.

Men Stephen Alstrup, professor i datalogi ved Københavns Universitet, kan ikke forstille, at ChatGPT vil kunne forbedre en søgemaskine.

- ChatGPT vil for eksempel generere et svar på baggrund af de fem mest søgte weblinks. Problemet er, at disse weblinks kan indeholde vidt forskellige svar, som chatrobotten ikke tager højde for, når den genererer sit svar, siger han til Ritzau.

Derfor kan robottens svar være fyldt med fejl, påpeger Stephen Alstrup.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil Microsofts investering lyde på ti milliarder dollar. Det svarer til cirka 69 milliarder kroner.

Foruden at styrke sin søgemaskine har Microsoft også ambitioner om, at ChatGPT skal tilføjes til eksempelvis skriveprogrammet Word.

Annonce:

Teknologien har bestemt nogle relevante anvendelsesmuligheder i den kombination, mener Stephen Alstrup.

- Her imponerer ChatGPT i forbindelse med for eksempel at kunne kombinere forskellige fagområder og tekstgenerering samt skabe nogle naturlige dialoger, siger han.

Professoren tilføjer, at det også kunne blive et nyttigt værktøj til skolebørn, når de skal lære at skrive tekster. Dog skal der her tages højde for, at det ikke bliver en erstatning for, at børn lærer, hvordan de selv producerer en tekst.

Sam Altman lavede et opslag på det sociale medie Twitter tilbage i december 2022 om, at det er for tidligt i udviklingsprocessen at anvende ChatGPT til noget vigtigt.

Men der er ingen tvivl om, at ChatGPT er en elegant måde at vise styrken af kunstig intelligens, mener Stephen Alstrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: