Zornig skylder 1,4 mio. i skat: Har haft masser af succes

Selvom Lisbeth Zornig gik konkurs i sommer grundet en skattegæld på knap 1,4 millioner kroner, så har hun tilsyneladende haft succes de seneste år med blandt andet foredrag og bøger

Følg Erhverv

Da debattøren Lisbeth Zornig, der er kendt for at være en forkæmper for de fattige og svage, i august gik personligt konkurs, var det, fordi man skyldte Skattestyrelsen knap 1,4 millioner kroner.

Igennem længere tid havde man ikke betalt den restskat og b-skat, som man var forpligtet til. Dertil kom de renter, gebyrer og afgifter, som var opbygget over tid.

Men selvom hun ikke betalte sin gæld til Skat, så havde hun tilsyneladende stadig gang i flere succesfulde forretninger.

Eksempelvis viser en optælling på hendes Facebook-side, at hun i perioden maj 2017 -  maj 2019 har stået på scenen til diverse foredrag flere end 100 gange. Mens nogle af dem har omhandlet 'udsatte unge' og 'vrede', så har andre handlet om 'kærlighed'.

Det er uvist, hvor meget billetterne har kostet. Men hendes nuværende foredrag koster i omegnen af 225 kroner.

11 bøger
Derudover har hun udgivet flere bøger. Siden 2015 har hun været med til at udgive mindst 11 bøger. En af dem er bestselleren 'Underdanmarks jægersoldater'. Derudover har hun begået et par krimier sammen med sin mand Mikael Lindholm.

I 2014-2016 var hun radiovært på Radio24Syv med programmet Zornigs Zone, hvor hun interviewede udsatte mennesker og vandt en pris for bedste interview. Samtidig har hun deltaget i tv-programmer.

Mediestorm
I 2013 modtog hun og Huset Zornig én million kroner i offentlig støtte af daværende socialminister Annette Vilhelmsen til kampagnen 'Stemmer på kanten'.

Men netop den sag, har Lisbeth Zornig tidligere givet udtryk for, var årsagen til hendes skattegæld. Tildelingen af pengene skete nemlig på urigtige vilkår, hvilket skabte en mediestorm. Zornig blev dog renset for al ansvar i sagen.

- Sagen skabte en voldsom kritisk mediestorm, også om min person og mit virke, selv om jeg ikke havde begået fejl. Rigtigt mange døre lukkede i efter det. Det slog bunden ud af min økonomi, skrev hun i sommer på Facebook.

Helt op til konkursen i august 2019 havde Lisbeth Zornig også succes. Ifølge ægtemanden Mikael Lindholm var der overskud på bundlinjen, skriver han i et mailsvar.

- Huset Zornig var kommet på ret køl og gik med overskud efter en del modgang med tilhørende skattegæld, hun (Lisbeth Zornig red.) foreslog Gældsstyrelsen en afdragsordning, det blev et nej og virksomheden blev begæret konkurs.  

Han eller Lisbeth Zornig har ikke ønsket at stille op til interview.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind