3F og Horesta i ny aftale: Ansatte kan tvinges på ferie

En ny aftale mellem 3F og virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen gør det muligt at tvinge medarbejdere hjem på ferie

Mette Frederiksen forklarer her, hvordan de danske virksomheder bør agere fremadrettet. Video: Ritzau Scanpix.

Virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen har nu mulighed for at sende deres medarbejdere hjem på tvungen ferie. Det sker som følge af en ny aftale indgået af 3F, som skal forhindre konkurser og fyringer.

Det erfarede TV 2 torsdag morgen. 3F og Horesta bekræfter oplysningen over for Ritzau.

Udover at kunne tvinge medarbejdere på ferie, kan de også kræve, at medarbejdere skal varetage opgaver, de ikke er ansat til. Lige netop denne branche er hårdt ramt af coronavirussen i form af aflysninger og udeblivelse af fremtidige bookinger.

- Vi står i en meget usædvanlig situation, og vi er nødt til at gribe tingene anderledes an for at kunne bevare så mange jobs i vores erhverv som muligt, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i brancheorganisationen Horesta til TV 2.

Både 3F og Horesta opfordrer deres medlemmer til at lave lokale aftaler, sådan at branchen ikke oplever massefyringer og konkurser.

Nu og her
Horesta repræsenterer omkring 2000 virksomheder. Ifølge Katia K. Østergaard har branchen allerede tabt et trecifret millionløb på grund af coronavirusset.

Hun roser regeringen for at have varslet en hjælpepakke til erhvervslivet.

Blandt andet kan virksomheder udskyde deres betaling af skat og moms. Det skal sikre, at der er flere penge i kassen nu og her.

Horesta ser dog behov for yderligere tiltag, der kan give branchen en hjælpende hånd.

194 kommentarer
Vis kommentarer