Alexandra er verdens yngste milliardær

Hun hedder Alexandra, er 19 år gammel, kommer fra Norge, er dygtig til dressurridning, og så er hun verdens yngste milliardær

Alexandra Andresen i sin rideuniform. (Foto: Janne Møller-Hansen/VG)
Alexandra Andresen i sin rideuniform. (Foto: Janne Møller-Hansen/VG)

19-årige Alexandra Andresen ligner som udgangspunkt en ganske normal norsk teenagepige.

Men det er hun langt fra.

Hun er nemlig verdens yngste milliardær og god for omkring 8,2 milliarder kroner, viser den nyeste liste fra Forbes over verdens rigeste personer.

Tidligere var hun ikke en del af listen, men efter hun fyldte 18 år, er hendes skatteforhold blevet offentlige, hvorfor hendes formue nu kunne klarlægges.

Den 19-årige piges storesøster Katharina Andresen er samtidig den næstyngste milliardær med sine 20 år.

De to piger er ikke blevet rige på den gode opfindsomme ide, men fordi deres far Johan H. Andresen i 2007 gav dem hver 42 pct. af familieselskabet Ferd. Han har dog stadig den bestemmende magt i investeringselskabet, som har skabt en stor del af sin formue på tobak. 

Stort ridetalent

Som udgangspunkt virker det ikke til, at den 19-årige pige har de store forretningsmæssige ambitioner. I hvert fald ikke hvis man kigger på hendes Instagram-profil, som er stopfyldt med billeder af heste og Alexandra, mens hun rider.

Artiklen fortsætter under billedet...

The newest star, Hesselhøj Donkey Boy✨ stallion born in 2012

Et billede slået op af Alexandra (@alexandraandresen) den

Men de mange billeder er også et udtryk for det store ridetalent, som hun utvivlsomt besidder, og som har sikret hende flere flotte medaljer. Blandt andet vandt hun EM-sølv som junior i dressurridning i 2013.

Baseret på hendes udtalelser i pressen, virker det heller ikke som om, at hun har lyst til at følge i sin fars fodspor. I stedet vil hun fortsætte med ridningen.

- Det er, hvad jeg vil lave resten af mit liv, at ride, sagde hun i 2015 til Eurodressage.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lovely weather, lovely ride☀️ Wearing my brown Samshield helmet and my navy Kingsland shirt. @kingslandequestrian

Et billede slået op af Alexandra (@alexandraandresen) den

Storesøsteren Katharina Andresen har andre interesser og læser på Amsterdam University College. Hun arbejder samtidig i familievirksomheden Ferd.

Levede i stilhed

Tidligere har de to søstre faktisk kunne leve i relativ stilhed trods deres massive formuer. Men efter de fyldte 18 år, blev de også en del af Norges åbne skattelister. Herefter eksploderede interessen for de to piger.

Storesøsteren Katharina Andresen har tidligere forklaret til norsk TV, at hun fik over 500 venneanmodninger på Facebook, da hendes økonomiske forhold først blev offentligt kendt i 2014.

74 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere