Topchefer: Hellere billig energi end lavere selskabsskat

Mange i erhvervslivets top ser større værdi i lavere energiafgifter end lavere selskabsskat, viser rundspørge

Det er bedre at sænke energiafgifterne end at sænke selskabsskatten.

Det mener en stor gruppe danske topchefer ifølge Børsen i en ny Greens-måling, hvor analyseinstituttet har spurgt erhvervslederne til deres syn på regeringens 'Vækstplan DK'.

467 topchefer har svaret på Børsens såkaldte CEO-Survey. Her fremgår det, at en nedsættelse af energiafgifterne topper ønskelisten. 47 procent mener, at det vil have stor eller meget stor værdi for deres virksomhed.

Hvis man fokuserer specifikt på fremstillingsvirksomhederne i industrien, ligger tallet helt oppe på 70 procent. Kun 41 procent i denne virksomhedsgruppe mener det samme om en lavere selskabsskat.

Kim Hedegaard Sørensen, administrerende direktør i transport- og logistikvirksomheden Blue Water Shipping, er en af de erhvervsledere, som hellere vil have afgiftslettelser end lavere selskabsskat.

- Hvis jeg skal kigge på Vækstplan DK i et samfundsmæssigt perspektiv, og jeg skal se ud over vores egen næsetip, så er det min personlige mening, at afgiftslettelser har en langt større indflydelse på aktivitetsniveauet i Danmark, end selskabsskatten har, siger han til Børsen.

Regeringen planlægger at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Ifølge Finansministeriet vil det isoleret set skabe 600 job i 2014.

Politisk har ønsket om lavere selskabsskat haft omkostninger for regeringspartierne. Særligt blandt Socialdemokraterne har uenigheden om det lyksaliggørende i en lavere selskabsskat været luftet i fuld offentlighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere