Danske Bank: Kvinder i ledelsen og ingen lønforhøjelser

Danske Bank oplyser i forbindelse med generalforsamlingen nu, at der skal kvinder ind i ledelsen - samtidig får de øvrige direktører ikke nogen lønforhøjelse

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Igennem de senere år har Danske Banks direktører modtaget betydelige lønforhøjelser trods skuffende regnskaber.

Men det kommer ikke til at ske i 2013, slår bestyrelsesformand Ole Andersen fast over for aktionærerne ved dagens generalforsamling i Tivoli Congress Center.

- Bestyrelsen mener, at vi nu har et passende aflønningsniveau for direktionen. Derfor har bestyrelsen vedtaget ikke at regulere direktionens aflønning i 2013. Det gælder både det faste vederlag og direktionens bonusramme, der udgør 20 pct. af det faste vederlag, siger han ifølge Finanswatch.

Læs også:

Se også: Så mange kunder har forladt Danske Bank i år ogSe også: Kritiske aktionærer byder Kolde Eivind op til dans i dag

Derudover kan han afsløre, at der skal ansættes en kvinde til direktionen og vælges én yderligere til bestyrelsen, hvor der i forvejen sidder én. De to kvinder skal være på plads i 2017.

- Lad mig slå det fast, så ingen er i tvivl: Vi er i bestyrelsen tilhængere af diversitet på tværs af for eksempel køn, nationalitet og kompetencer. Når det kommer til internationalisering og faglige kompetencer, tør jeg godt sige, at vi allerede nu har en af de mest diversificerede bestyrelser blandt de nordiske finanskoncerner.

- Men andelen af kvinder i bestyrelsen er ikke høj nok. Det erkender vi. Derfor har bestyrelsen besluttet, at vi skal øge indsatsen for at få flere velkvalificerede kvinder ind i den øverste ledelse, siger han ifølge Finanswatch.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere