Danske Bank får fingrene i Stein Baggers kunst og ure

Konkursboet efter Stein Bagger har tabt en sag mod Bagmandspolitiet, så kreditorer som Danske Bank får udleveret kunst og ure for millioner

Danske Bank får nu fingrene i en lille del af de 350 millioner kroner, som Stein Bagger svindlede sig til fra dem. (Foto: Kristian Linnemann)
Danske Bank får nu fingrene i en lille del af de 350 millioner kroner, som Stein Bagger svindlede sig til fra dem. (Foto: Kristian Linnemann)

Den bedrageridømte Stein Bagger havde dyre vaner. Så dyre, at han købte ure, malerier og skulpturer for flere millioner.

Nu får blandt andet Danske Bank, som er en af kreditorerne i konkursboet efter IT Facory, udleveret en del af de penge.

Det sker efter, at Bagmandspolitiet har vundet en sag mod Stein Baggers personlige konkursbo om retten til dyre ure og kunst til en samlet værdi af 4.735.000 kroner.

Det skriver Berlingske Business.

- Vi er ikke i tvivl om, at pengene skal tilbage til banken, og det mener retten altså også. Nu kan vi udlevere kunst og ure til boet efter IT Factory, som kan bortauktionere det og derved hente nogle millioner til dem, der tabte penge på Stein Baggers kriminalitet, siger vicestatsadvokat Per Fiig til Berlinske Business.

Picasso-maleri og Rolex-ure
Blandt de dyre ejendele befinder der sig blandt andet et billede af Picasso og et af Miró. Derudover er der herreure af Rolex og Vacheron Constantin.

Kammeradvokat Boris Frederiksen, som er kurator i IT Factory, vil nu forsøge at få mest muligt ud af de værdifulde genstande.

- Jeg vil tro, at auktion er det rigtige. Men når vi taler om billeder af Picasso og Miró, er der måske et større marked i udlandet end i Danmark. Til gengæld bør en del af de andre genstande måske bortauktioneres i Danmark. Der har jo været en vis hype ved de seneste auktioner over genstande fra IT Factory, og det kan måske få prisen til at gå op, siger han til Berlingske Business.

Selvom Danske Bank nu sammen med de øvrige kreditorer får del i de penge, der kommer ud af bortauktionen, er der stadig langt vej til at få fyldt hele hullet ud efter Stein Bagger svindelnummer.

Banken har således 350 millioner kroner tilgode, efter de blev snydt af Stein Bagger, da han i december 2008 lige pludselig forsvandt og efterlod sig en konkurs i IT Factory.

I 2009 blev Stein Bagger idømt syv års fængsel, efter han tilstod at have svindlet for 831 millioner kroner.

Læs også:

Se også: Stein Bagger sigtet for ny kriminalitet

Sidste år begyndte han så at arbejde som praktikant i firmaet Dansk-Selfstorage.dk.

Men i december sidste år kunne Ekstra Bladet afsløre, at Stein Bagger igen var sigtet for ny kriminalitet, da Bagmandspolitiet mente, at han var med til at drive Dansk-Selfstorage.dk, hvilket han ikke har ret til efter sin bedrageridom.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere