Tidligere EBH-kunde: Straffen er for mild

Glæde over, at bankdirektører er blevet dømt - men fem måneders fængsel er ikke nok, mener tidligere kunde i banken

Der venter fem måneder bag tremmer for den tidligere direktør i den krakkede EBH Bank, Finn Strier Poulsen, og hans kollega i Sparekasen Himmerland, Svend Jørgensen.

De to direktører er dømt for kursmanipulation, og dommen vækker glæde hos en af bankens tidligere kunder. Men fem måneder er langt fra nok.

- Det er bedre end ingenting. Nu er de trods alt blevet dømt, det må vi glæde os over. Men det er ikke meget, fem måneder, for at ødsle flere milliarder væk, siger Gunnar Ottesen til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Bankbosser dømt til fængsel

Han var en af de mange borgere, der mistede penge, da EBH Bank gik konkurs.

- Vi havde ikke forestillet os, at det var sådan en verden, vi levede i, men det har vi betalt prisen for at finde ud af. Og vi har lært, at tillid til banker er det dummeste, man kan have, siger Gunnar Ottesen og tilføjer:

- I forhold til hvor meget det ødelagde for os, så havde jeg gerne set dem få noget længere tid. Fem måneder er ikke ret meget, når man tænker på, hvad man kan få for at stjæle nede i Brugsen, siger Gunnar Ottesen.

Læs også:

Se også: Ny demonstration mod EBH Bank: - Fokus skal tilbage på sagen

Udover de fem måneders fængsel, skal Sparekassen Himmerland betale en bøde på fem millioner kroner.

Tre ledende medarbejdere er også blevet dømt og skal hver tre måneder i fængsel.

Alle fem har gennem deres advokater taget sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen til landsretten. Ingen af direktørerne var til stede, da dommen faldt i Retten i Hjørring.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere