Mærsk-direktører i gevaldig lønstigning

De seks direktører for A.P. Møller-Mærsk tjener i gennemsnit 16 millioner kroner hver, og det er en stigning 18,5 procent

Topchefen for A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, kan sammen med sine fem andre direktør-kolleger glæde sig over en lønstigning på 18,5 procent siden sidste år. (Foto: Mik Eskestad)
Topchefen for A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, kan sammen med sine fem andre direktør-kolleger glæde sig over en lønstigning på 18,5 procent siden sidste år. (Foto: Mik Eskestad)

Med topchef Nils Smedegaard Andersen i spidsen har A.P. Møller-Mærsk's direktion fået en lukrativ lønforhøjelse.

Faktisk har direktionen, der består af seks mand, gået fra at tjene 81 millioner i 2011 til at have en samlet løn på 96 millioner kroner i 2012, hvilket er en lønforhøjelse på 18,5 procent.

Det fremgår af deres årsregnskab for 2012, der blev offentliggjort i morges.

Læs også:

Se også: Så meget tjente Mærsk på Danske Bank

A.P. Møller-Mærsk-direktionen består udover topchef Nils Smedegaard Andersen af Trond Westlie, Kim Fejfer, Søren Skou, Claus V. Hemmingsen og Jakob Thomasen.

I modsætning til de fleste andre store danske virksomheder, er det i rederikoncernens årsregnskab ikke muligt at se, hvad de seks direktører hver især tjener, og det har det aldrig været.

Gennemsnitslønnen for hver direktør er dog på 16 millioner kroner.

- Vi offentliggør kun det, der er relevant for aktionærerne, og det er, hvad det samlet set koster at administrere virksomheden, siger rederikoncernens pressechef Louise Münster til ekstrabladet.dk.

Den tidligere personlige assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller igennem 20 år, Lars-Erik Brenø, forklarer til ekstrabladet.dk, at der ligger bonusser i lønnen.

- Samlet honorar indeholder såvel basisløn som bonus. Bonus er afhængig af resultatet. Fordelingen på enkelte poster, herunder den individuelle aflønning offentliggør vi ikke, siger Lars Erik Brenø, der nu er Executive Vice President hos A.P. Møller - Mærsk.

Læs også:

Se også: Det sagde Mærsk som sine sidste ord til ledelsen

De store lønforhøjelser kommer efter Nils Smedegaard Andersen i januar måned udtalte til Berlingske Tidende, at lavtlønnede danskere måtte gå ned i løn, så virksomhederne bedre kunne klare konkurrencen og dermed ikke flyttede til udlandet.

- Det skal være muligt for flere at komme ind på arbejdsmarkedet, og det forudsætter blandt andet, at virksomheder kan tiltrække og ansætte folk til en lavere løn, så vi kan beholde produktion i Danmark, sagde han dengang.

Bestyrelsen, der har givet de seks direktører deres lønforhøjelse, kan også glæde sig over et højere honorar.

Det samlede honorar til bestyrelsen udgør således 19 millioner, mens det sidste år var nede på 17 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere